20. září 2018 • 09:57

Mourinho: Nechápu, že se Liga mistrů může hrát na umělé trávě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Manchesteru United José Mourinho si dvojnásobně oddechl po úvodním zápase Ligy mistrů. Jeho svěřenci v Bernu porazili 3:0 domácího nováčka Young Boys a portugalský kouč nemusel řešit zdravotní problémy svých fotbalistů, čehož se kvůli tamní umělé trávě obával.



"Teď už to můžu říct: nedokážu pochopit, jak se nejlepší klubová soutěž může hrát na umělém povrchu," uvedl Mourinho s narážkou na UEFA, že takové podmínky akceptuje. "Měl jsem obavy ze zranění. Po včerejším tréninku - a ten byl jen lehký - někteří cítili kotníky, záda. Prostě měli bolesti," prohlásil ve středu večer po zápase.

United vstup do Ligy mistrů zvládli a Mourinho přiznal, že měl z umělé trávy strach, protože jeho hráči na ni nejsou zvyklí. "V Anglii máme perfektní trávníky. Pořád jsou zavlažovány a fotbal je pak mnohem krásnější," řekl slavný kouč.

Své svěřence v Bernu motivoval, aby si vzali příklad z Rogera Federera. Švýcarská tenisová legenda a majitel 20 grandslamových titulů totiž umí vyhrávat na jakémkoli povrchu. "Taky má své oblíbené, ale musí vyhrávat i na těch, které v lásce nemá. My jsme na tom stejně," řekl Mourinho.

SESTŘIH LM: YB Bern - Manchester United 0:3. Výhru Rudých ďáblů řídil Pogba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud