20. září 2018 • 10:45

Udělali jsme moc chyb, řekl Di Francesco po prohře 0:3 s Realem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů AS Řím Eusebio Di Francesco po porážce 0:3 na hřišti Realu Madrid litoval, že jeho svěřenci ve středečním utkání Ligy mistrů udělali příliš mnoho chyb a obhájci trofeje odevzdávali míče. Kouč příštího soupeře Plzně ve skupině G však také uznal obrovskou sílu "Bílého baletu".


Real měl od začátku výraznou herní i střeleckou převahu, kterou poprvé gólově vyjádřil těsně před pauzou Isco z přímého kopu. V 58. minutě zvýšil Gareth Bale a v nastavení uzavřel skóre střídající Mariano.

"Je to škoda, protože jsme mohli potrestat Real z protiútoků, ale udělali jsme příliš mnoho chyb a ve finální fázi nám chyběla přesnost. Věděli jsme, že nám nechají nějaký prostor, bohužel jsme toho nedokázali využít," řekl Di Francesco novinářům.

Nemyslel si, že by hosté měli z favorita přílišný respekt. "Víc, než bychom byli bojácní, nám chyběla kvalita. Nemůžete odevzdávat míč soupeři, jako je Real Madrid, protože je hrozně těžkí ho pak vybojovat zpátky," uvedl kouč, který v 69. minutě poslal na hřiště i českého reprezentačního útočníka Patrika Schicka.

Di Francesco vyzdvihl velkou sílu vítěze posledních tří ročníků Ligy mistrů. "Na porážce lze najít i pozitiva. Hráli jsme s týmem, který je daleko lepší než my, což jsme věděli. Musíme hráčům dodat sílu. V minulé sezoně dokázali velké věci, takže je normální, že je od nich budeme očekávat znovu," uvedl trenér AS, který přivítá Plzeň v úterý 2. října.

Kouč Realu Julen Lopetegui byl po vítězném vstupu do Ligy mistrů spokojený. "Jsem rád, že jsme to zvládli. AS Řím je soupeř, který vám dokáže zkomplikovat život. Nebyl jsem nervózní, jenom živější. Věděli jsme, že pokud nevyužijeme vlastní šance, tak soupeř se chopí těch svých," konstatoval Lopetegui.

"Tým odehrál výborný zápas v ofenzivě i defenzivě a zasloužil si tři body. Mariano se dobře chopil své příležitosti. Tahle sezona je dlouhá a potřebujeme každého," doplnil bývalý trenér španělské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud