20. září 2018 • 17:33

Baseballisté na Super 6 poprvé vyhráli, softbalistky dál vítězí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Baseballisté se na turnaji Super 6 poprvé radovali z výhry. Češi v nizozemském Hoofddorpu i díky čtyřem homerunům porazili Belgii 15:10. Softbalistky ve vítězném tažení pokračují a za pomoci jedenácti strikeoutů nadhazovačky Veroniky Peckové si poradily s Velkou Británií 2:0.


Baseballisté vedli po první směně 5:0, ale na začátku sedmé prohrávali 7:10. V dohrávce téže směny a v osmé ale přišla osmibodová smršť, na které se homeruny podíleli Radim Chroust, Matěj Hejma a Martinové Mužík s Červinkou.

"Je to důležitá výhra a nepřišla zadarmo. Od třetí směny jsme věděli, že to bude opravdu divoké. Mladým klukům se dařilo," řekl vnější polař Hejma.

Skvělý výkon na pálce podal Mužík, který odpaly stáhnul šest bodů, tři po homerunu. "Byl to můj nejlepší výkon v reprezentaci. Normálně pálím v zápase jednou pálkou, ale zlomil jsem ji a naštěstí jsem měl druhou," řekl Mužík.

Dalšími soupeři českého týmu budou v pátek Itálie a v sobotu Německo. V turnaji postoupí po základní části jen dva nejlepší týmy do boje o titul.

Pecková povolila Britkám jen dva odpadly a dlouho vyrovnaný zápas Češky rozhodly v šesté směně. Při naplněných metách poslala Tereza Kubicová míč do zadního pole. Soupeřky ho chytily ze vzduchu, ale v následné rozehře skórovala z třetí mety Sabina Borecká a po chybě obrany doběhla pro druhý bod Veronika Klimplová.

"Když se dlouho neskóruje, jsem trošku nervózní, ale vlastně mě to vyburcovalo. Chtěly jsme moc vyhrát a povedlo se to," radovala se Kubicová.

Český národní tým je po čtyřech zápasech bez porážky v čele tabulky. V pátek se utká s mistryněmi Evropy z Nizozemska. Výhra Češky posune do sobotního finále, které by jim nemělo uniknout ani v případě prohry s nízkým skóre.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud