20. září 2018 • 19:00

Debutantka Kučerová postoupila na ME ve stolním tenisu do 2. kola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Z kvarteta českých stolních tenistek uspěla v prvním kole dvouhry na mistrovství Evropy v Alicante jen Aneta Kučerová. Hned v prvním zápase vypadly česká jednička Hana Matelová a úspěšné kvalifikantky Dana Čechová a Karin Adámková. Se soutěží se na úvod hlavní soutěže rozloučilo i kompletní mužské trio Lubomír Jančařík, Tomáš Tregler a Pavel Širuček.


Debutantka na ME Kučerová dosáhla největšího úspěchu kariéry díky vítězství 4:2 nad Švýcarkou Rachel Moretovou. "Los to byl hodně slušný, takže jsem si v hlavě říkala, že do toho musím dát opravdu všechno a budu bojovat o každý balon. Že prostě mám šanci postoupit. Mám radost, že se mi podařilo vyhrát. Je to jednoznačně můj největší úspěch v kariéře," uvedla Kučerová na webu ping-pong.cz.

Překvapením je vyřazení mistryně republiky Matelové, jež jako jediná z Češek nemusela do kvalifikace a na úvod podlehla 2:4 Rumunce Irině Ciobanuové 2:4. Zkušená Čechová prohrála 1:4 s Maďarkou Szandrou Pergelovou a Adámková nezískala ani set s naturalizovanou Němkou Han Ying.

Dál jdou Češky alespoň ve čtyřhře, Matelová s tradiční slovenskou parťačkou Barborou Balážovou a Čechová s nizozemskou partnerkou Britt Eerlandovou.

Po třech ženách ve dvouhře na šampionátu skončili všichni tři muži, kteří proti svým soupeřům uhráli dohromady jen dva sety. Jančařík podlehl 1:4 Němci Benediktu Dudovi, stejným výsledkem prohrál Širuček s letošním juniorským vicemistrem Evropy Trulsem Moregardem ze Švédska. Tregler nedokázal vzít sadu favorizovanému Portugalci Marcosu Freitasovi, pětinásobnému medailistovi z ME a letošnímu finalistovi Czech Open.

"V každém setu jsem udělal tři čtyři vlastní chyby, to se pak proti tak kvalitnímu hráči vyhrát nedá. Vůbec jsem se nemohl dostat do rytmu, on si naopak hlídal svoji hru a nešlo s tím nic dělat," řekl Tregler.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud