20. září 2018 • 23:00

Buffalo ukončilo smlouvu s českým útočníkem Karabáčkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Klub zámořské NHL Buffalo Sabres předčasně ukončil kontrakt s českým útočníkem Václavem Karabáčkem. Dvaadvacetiletý odchovanec pražských Letňan, který poslední dva roky působil na farmách v AHL a ECHL, byl předtím ve středu zařazen na listinu volných hráčů. Odtud si vicemistra světa ze šampionátu hráčů od 18 let z roku 2014 jiný zájemce z NHL nevybral.


Karabáček měl mít ještě rok platnou nováčkovskou smlouvu s příjmem na tuto sezonu 722.222 dolarů v případě pobytu v NHL, kde dosud nehrál. Na farmě by účastník srpnového prvního soustředění širšího kádru české reprezentace pod novým koučem Milošem Říhou bral 70 tisíc dolarů. Sabres jej ani nezařadili do kádru na přípravný kemp před touto sezonu.

Buffalo Karabáčka draftovalo v roce 2014 ve druhém kole na 49. pozici. V zámoří hrál ještě o rok dříve, kdy odešel po roce stráveném v Salcburku na hokejové akademii do Gatineau Olympiques do QMJHL. Ve stejné soutěži pak hájil barvy celků o Baie-Comeau Drakkar a Moncton Wildcats.

Na farmě Buffala v Rochesteru v AHL sehrál za dvě sezony 24 zápasů a připsal si v nich osm bodů za tři branky a pět asistencí. Nastupoval i v ECHL za Elmiru a Cincinnati a v 37 duelech zaznamenal 16 bodů za pět tref a 11 přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud