21. září 2018 • 21:01

Liberec poprvé skóroval a vyhrál v Chomutově 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce zvítězili ve 3. kole extraligy na ledě Chomutova 3:1 a získali první body v ročníku. Dvěma góly se postaral o výhru Bílých Tygrů útočník Michal Bulíř, který zároveň ukončil 128 minut a 26 sekund trvající čekání Severočechů na první trefu v sezoně. Piráti nadále zůstávají bez bodu.


Chomutov měl hned na začátku dvě po sobě jdoucí přesilovky, v té druhé mohl dvakrát skórovat Stránský, ale ztroskotal na Schwarzovi. V deváté minutě naopak uspěl Bulíř, jenž potrestal v přesilové hře nedůraz chomutovské obrany ránou do pravého horního rohu. V dalším průběhu úvodního dějství Piráti nevyužili další dvě početní výhody.

"Bylo to těžké bezprostředně po prohrách, ale měli jsme dobrý týden s dobrými tréninky, takže jsme se na utkání připravili i psychicky. Chtěli jsme udržet pozitivní atmosféru, aby to nemělo dopad na tým," řekl Bulíř k předešlému střeleckému trápení Bílých Tygrů.

I na začátku druhé části Liberečtí udeřili v přesilovce a na hranici brankoviště se prosadil úplně volný Valský. "Budu se asi opakovat, ale nesmíme prohrávat rychle 0:2. Kdybychom to dokázali udržet do poloviny zápasu bez gólu, začínáme hrát lépe a lépe. Když se potom dostaneme do tempa, můžeme soupeře znervóznět," uvedl chomutovský obránce Bohumil Jank.

Piráti se dočkali prvního gólu krátce po polovině utkání, když se prosadil díky důrazu před brankou Klhůfek vteřinu po vypršení Jelínkova trestu. Poté, co domácí nevyužili další početní výhodu, udeřil 45 vteřin před koncem druhé části Bulíř. A opět to bylo v přesilovce.

"Proti Chomutovu se nám podařilo využít přesilovky, čímž jsme vlastně vyhráli celý zápas. V předchozích dvou zápasech jsme měli hodně přesilovek, ale nic jsme pořádně nevymysleli. Trošku se to proházelo, udělaly se nějaké změny a potrénovali jsme," řekl Bulíř.

"Góly může dát kdokoliv, máme strašně silný tým. Já jsem vystřelil dvakrát v přesilovce a dvakrát mi to tam padlo. Příště může dát góly někdo jiný. Hlavní bude, abychom si šli v neděli za vítězstvím stejně jako v Chomutově a vyhráli s Třincem," dodal liberecký hrdina večera.

Na začátku závěrečné části Liberečtí odráželi jenom marné výpady domácích, k čemuž jim pomohly i chomutovské fauly. Nedisciplinovanost svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky staršího ještě nabídla Bílým Tygrům na 89 vteřin výhodu v pěti proti třem, čehož ale hosté nevyužili. Když se domácí dostali do pěti, začali intenzivně tlačit, snížení se ale nedočkali.

"Není to nic příjemného. Odehráli jsme tři zápasy a prohráli je o gól nebo o dva. Je to horší, než prohrát 0:6. Ale je to pozitivní v tom, že nás nikdo nepřehrává celých šedesát minut a my bychom se nedostali z pásma. Nehrajeme špatně, ale chybí nám malý krůček, abychom zápas překlopili na naši stranu," dodal Jank.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud