22. září 2018 • 13:41

Kornfeil zajel v kvalifikaci v Aragonii třináctý čas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Aragonie 13. pozici. Vzhledem k penalizaci jednoho ze soupeřů se český jezdec v neděli posune na roštu o jedno místo dopředu a do závodu třídy Moto3 odstartuje ze čtvrté řady. V kategorii MotoGP skončil Karel Abraham v kvalifikaci na 17. místě.


Kornfeil zahájil závodní víkend ve Španělsku nejrychlejším časem v úvodním pátečním tréninku, v jehož závěru měl těžký pád. Kyjovský rodák neutrpěl žádné zlomeniny, ale potýká se s bolestivě naraženou pánví.

Sedmý muž průběžného pořadí MS dnes v kvalifikaci ztratil 1,325 sekundy na nejrychlejšího Jorgeho Martína. Španělský lídr šampionátu si připsal devátou pole position v sezoně, v první řadě ho doplní krajan Jaume Masiá a Ital Enea Bastianini.

Abraham v MotoGP nepostoupil do druhé části kvalifikace a do závodu odstartuje ze šesté řady. Pole position si ve třetí Grand Prix za sebou zajistil Španěl Jorge Lorenzo. Spolu s ním vyrazí z první řady Ital Andrea Dovizioso a úřadující mistr světa a lídr aktuálního pořadí Marc Márquez ze Španělska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud