23. září 2018 • 08:08

Siniaková postoupila ve Wu-chanu do 2. kola, Vondroušová končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kateřina Siniaková vstoupila vítězně do turnaje v čínském Wu-chanu. V prvním kole porazila Kristinu Mladenovicovou 7:6, 6:2 a čeká ji další francouzská tenistka, čtvrtá nasazená Caroline Garciaová. Markéta Vondroušová, která se Siniakovou prohrála v posledním kole kvalifikace a do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser, úvodní duel nezvládla. S Julií Görgesovou z Německa prohrála 3:6, 6:3, 6:7.


Siniaková nezačala dobře a po dvou ztracených podáních prohrávala už 0:4. Podařilo se jí hru vyrovnat, za stavu 4:5 odvrátila setbol a po tie-breaku v poměru 7:4 získala první set. Ve druhém soupeřce hned v úvodu vzala servis a i přes zaváhání při vlastním podání v šestém gamu dotáhla zápas k vítězství. Za hodinu a 45 minut ho ukončila čistou hrou.

Devatenáctiletá Vondroušová se s Görgesovou přetahovala takřka dvě a tři čtvrtě hodiny. Ve třetím setu šla po brejku hned v prvním gamu do vedení, náskok ale neudržela a rozhodovala zkrácená hra. V ní Němka odskočila na 4:0, a přestože Vondroušová odvrátila dva mečboly, při třetím zahrála do autu a s turnajem se loučí.

Ve Wu-chanu, kde startuje téměř kompletní světová špička, bylo v hlavní soutěži celkem pět Češek. V pondělí nastoupí Barbora Strýcová proti další Francouzce Alizé Cornetové. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová a čerstvá vítězka z Tokia Karolína Plíšková mají v prvním kole volný los.

Poražená finalistka z Tokia Naomi Ósakaová se z Wu-chanu odhlásila. Úřadující šampionka US Open se omluvila kvůli virové infekci stejně jako Victoria Azarenková, po jejímž sobotním odhlášení se do soutěže dostala Vondroušová. Kvůli nemoci vzdala na poslední chvíli start v Číně i Slovenka Magdalena Rybáriková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud