24. září 2018 • 11:18

Konečný získal světový titul jako boxer i trenér

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Před šesti lety získal boxer Lukáš Konečný titul mistra světa sám, teď k němu dovedl Fabianu Bytyqi jako trenér. A přestože si dobře uvědomuje, že mezi ženami je v boxu menší konkurence než v případě mužů, považuje Konečný úspěch své svěřenkyně za větší než ve svém případě.


"I když je to blbé, tak získala více než já. Já byl prozatímní mistr světa, ona je plnohodnotná šampionka," usmíval se Konečný po sobotním nočním triumfu Bytyqi nad Britkou Denise Castleovou, po kterém dvaadvacetiletá česká boxerka získala pás mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii.

"Myslím si, že je to velký úspěch, který u nás nebude doceněný. Je to ale úspěch, za nímž je spousta práce. Samozřejmě, že ona má menší konkurenci než chlapi, to je neoddiskutovatelné. Pořád je ale na světě spousta ženských, které by tohohle chtěly dosáhnout, ale nemají na to," řekl Konečný.

Podle čtyřicetiletého boxera, který nedávno ohlásil po čtyřech letech návrat do ringu, je mu Bytyqi hodně podobná. "Fabiana možná není nejtalentovanější boxerka na světě, ale je obrovský dříč. Je v tomto trošku podobná mně," podotkl Konečný, který svůj trenérský přínos na úspěchu Bytyqi nepřeceňuje.

"Vždy se to projeví až s dalšími svěřenci. Až se ukáže, jestli to třeba nebyla jen náhoda nebo štěstí, že jsem narazil na svěřenkyni, jako je Fabča. Je to potřeba potvrdit s dalšími svěřenci," řekl Konečný, pod jehož vedením se připravuje například i přední český boxer v supertěžké kategorii Tomáš Šálek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud