24. září 2018 • 21:20

Hokejisté Českých Budějovic jsou novými lídry první ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Českých Budějovic v 7. kole druhé nejvyšší soutěže porazili poslední Kadaň 4:1 a vyšvihli se do čela tabulky. Dosud vedoucí Havířov prohrál doma se Slavií 2:3 a klesl až na čtvrté místo za Porubu a Kladno.


Českobudějovický Motor se přitom nechal zaskočit už po 21 sekundách hry, kdy se ujal vedení zásluhou Lukáše Klímy. Domácí ale ještě v první části obrátili skóre a v dalších dvou třetinách přidali po brance. Jihočeši zvítězili v pátém ze šesti utkání, Trhači naopak prohráli i sedmý zápas v sezoně a dosud získali jediný bod.

Stejně bodů jako České Budějovice (15) má i nováček z Poruby, který si z Frýdku-Místku odvezl plný bodový zisk za výhru 4:3. Ostravský celek však oproti Motoru odehrál o duel více. Vítězný gól Poruby vstřelil v 51. minutě útočník Jakub Illéš, jenž zařídil vedení 4:2.

Kladenští hokejisté stále bez Jaromíra Jágra porazili Přerov 5:3. Do vedení šli v 5. minutě zásluhou Tomáše Vildumetze, druhou branku přidal mistr světa z roku 2010 Petr Vampola v 37. minutě. V závěrečné třetině odskočili Středočeši na čtyřgólový rozdíl, ale hosté zápas ještě pořádně zdramatizovali.

V rozpětí 49 sekund dvakrát skórovali a v 56. minutě útočník Jiří Goiš druhou trefou večera přiblížil Přerov na dostřel. Úlevu na hokejky Rytířů dodal v 59. minutě Vampola gólem do odkryté branky. Přerov prohrál teprve podruhé ze šesti soubojů.

Jihlavská Dukla otočila souboj v Ústí nad Labem a zvítězila 4:3 po samostatných nájezdech. Severočeši na počátku třetí dvacetiminutovky vedli 3:1, ale Dukla díky útočníkům Tomáši Čachotskému a Lukáš Andělovi srovnala a dotáhla duel do penaltového rozstřelu. V něm bod navíc přisoudil mužstvu z Vysočiny Čachotský, který se prosadil jako jediný z deseti hráčů.

Vsetín uspěl v Litoměřicích 3:2 a navázal na předchozí výhru nad Třebíčí (4:3). Triumf Valachům vystřelil útočník Luboš Rob, který dvakrát skóroval a navíc přidal asistenci. Hosté pod vedením Jiřího Dopity, olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa, vedli ve třetí třetině 3:0, Stadion se však dvěma góly vrátil do hry, ale vyrovnat se mu už nepodařilo.

Slavia porazila Havířov 3:2 na jeho ledě a po úvodních třech prohrách si připsala třetí vítězství za sebou. Pražané prohrávali od šesté minuty po gólu útočníka Radka Pořízka, v prostředním dějství však dvěma trefami obrátili vývoj duelu. Domácí ve třetí třetině vyrovnali, ale v 52. minutě útočník Zdeněk Kubica rozhodl o slávistickém triumfu.

Třebíč ovládla i třetí domácí duel v ročníku a zdolala předposlední Benátky nad Jizerou 1:0. Rozdílovou trefu obstaral centr Adam Raška pět sekund před koncem druhé třetiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud