25. září 2018 • 11:27

Pořadatelé Tomíčkova memoriálu věří, že letos už pršet nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtveřice pravidelných účastníků Grand Prix i tři nejlepší čeští plochodrážníci se představí v pondělí v jubilejním 50. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka v Praze. Stejně jako v minulých letech se pořadatelé chystají oslovit i vítěze Zlaté přilby, která se v Pardubicích pojede v neděli.


"Pokud jej tedy už nebudeme mít ve startovní listině, jak se nám to podařilo v předešlých dvou letech," uvedl ředitel závodu Pavel Ondrašík na dnešní tiskové konferenci.

České barvy budou hájit Václav Milík, Eduard Krčmář, Josef Franc, v GP startují Rus Emil Sajfutdinov, Dán Nicki Pedersen, Martin Vaculík ze Slovenska a Matěj Žagar ze Slovinska.

"Mám za sebou celkem dobrou sezonu a jak se blíží její konec, tak ji chci zakončit důstojně a s dobrým výsledkem," řekl Franc, vítěz závodu z roku 2006. "Loni mi utekla bedna o kousek, možná i proto, že byl závod předčasně ukončen. Letos udělám vše pro to, aby to vyšlo," uvedl Krčmář, který byl před rokem čtvrtý.

Vloni na Markétě vyhrál Australan Max Fricke, který letos ve startovní listině chybí. "Byli bychom rádi, kdyby v pondělí vyhrál jeden z Čechů. Na domácího vítěze čekáme již od roku 2010," řekl Pavel Ondrašík. Před osmi lety byl nejlepší Matěj Kůs.

"Já bych byl osobně rád, kdyby vyhrálo počasí," podotkl bývalý úspěšný jezdec Tomáš Topinka, který se podílí na organizování závodu. Dvakrát za sebou totiž pořadatelé kvůli nepřízni počasí museli závod zkrátit. "Doufáme, že zůstane jen u chladna, které je teď, a pršet už nebude," přál si šéf pořádajícího Autoklubu Markéta Petr Ondrašík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud