25. září 2018 • 22:02

Možná jsme hráli moc pasivně, uznal Machovský po prohře Sparty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Sparty Matěj Machovský podruhé během krátké doby podal velmi dobrý proti Hradci Králové, tentokrát však Pražany k výhře nedovedl. Zatímco před 11 dny vychytal proti Východočechům čisté konto, dnes jej v 54. minutě překonal Tomáš Vincour a obrat v předehrávce 27. kola dokonal v prodloužení Radovan Pavlík.


"Nula je vždy ošemetná. Když je to 1:0, tak se za gólem ženete až do poslední sekundy. Hradec měl více ze hry a nakonec se mu podařilo srovnat. Nad nulou člověk nepřemýšlí," řekl Machovský po utkání, ve kterém si připsal 29 úspěšných zákroků.

Pražané sice dlouho vedli, soupeř byl ale od druhé třetiny aktivnější a k vyrovnání měl blízko hned několikrát. "Možná jsme byli moc pasivní. Měli jsme asi hrát více aktivněji a pak by k jejich šancím ani nedošlo. Hradec je ale kvalitní tým a využili toho," ocenila nová jednička Sparty výkon soupeře.

Jeden z klíčových momentů přišel na začátku třetí třetiny, kdy hrála Sparta přesilovku pět na tři. Výhodu dvou hráčů v poli měli domácí celkem 92 sekund. "Určitě to byl jeden z důležitých faktorů. Neříkám, že musíme vždy dát gól, ale musíme si vytvořit vyloženou šanci a to se nám nepodařilo," uznal Machovský.

Pražané tak promarnili šanci protivníkovi odskočit. "Kdybychom přesilovku proměnili, soupeře bychom uzemnili. To se nám ale nepovedlo, oni se dostali do hry a celou třetinu tlačili. A vyvrcholilo to vyrovnávacím gólem," řekl Machovský, jehož Vincour prostřelil bezprostředně po vhazování.

"Problém byl v tom, že jsem puk vůbec neviděl. Respektive jsem ho viděl až ve chvíli, kdy byl vedle mě, a to už je pozdě. Bylo to čistě vyhrané buly dozadu a Vincour střelu hodně dobře schoval," ocenil Machovský zakončení hradeckého útočníka.

Oba celky se potkaly podruhé v krátké době a podle Machovského byla obě utkání podobná. "V minulém zápase jsme jim ale odskočili na 2:0, 3:0, což se nám dnes nepodařilo. Pořád to bylo otevřené a oni toho využili," dodal Machovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud