25. září 2018 • 22:07

Nesložili jsme zbraně a bojovali až do konce, ocenil Zámorský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové dokázali otočit extraligové utkání na ledě Sparty a po výhře 2:1 v prodloužení uspěli ve čtvrtém zápase v řadě. Asistencí na vítězné brance se na tom podílel obránce Petr Zámorský, který ještě na začátku minulé sezony oblékal dres Pražanů.


Rozhodující akce se zrodila v 63. minutě, kdy Zámorský zpoza vlastní branky vyslal dlouhý pas na útočníka Radovana Pavlíka, který rychlý protiútok zakončil gólem. "Přehráli jsme je v našem obranném pásmu. Jejich dva hráči se vytáhli, šli napadat a nahrávkou jsme to přehráli do dvou na jednoho. Při zakončení jsme měli štěstí a bereme bodík navíc," pochvaloval si Zámorský.

Uznal přitom, že hra jeho týmu dnes nebyla ideální. "Měli jsme velmi špatný začátek, tak jsme vůbec nechtěli začít. Změnili jsme to až někdy od desáté minuty druhé třetiny, kdy jsme si řekli, že budeme hrát po svém a budeme dohrávat souboje. Třetí třetina pak vypadala tak, jak jsme chtěli. Jsme rádi, že jsme nesložili zbraně a bojovali až do konce," řekl Zámorský.

Hradec Králové tak Spartě oplatil jedenáct dnů starou prohru 0:4 z úvodního kola. Východočechům se konečně podařilo vyzrát na gólmana Matěje Machovského. "Je to kvalitní brankář. Asi jsme se málo tlačili do branky. Naštěstí nám stačily dneska na Spartě dva góly," dodal Zámorský.

Zlínský odchovanec loni neprožil ve Spartě ideální vstup do sezony a nakonec byl vyměněn do Hradce. Zápasy proti svému bývalému klubu ale speciálně neprožívá. "Už jsem to hodil za hlavu a nijak to nevnímám. Nebyl jsem tu tak dlouho na to, abych to nějak hrotil," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud