26. září 2018 • 17:18

Hokejová reprezentace se v listopadu vrátí do Tipsport areny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté budou hrát úvodní duel turnaje Karjala 8. listopadu od 18:00 se Švédskem v pražské Tipsport areně. V holešovické hale se sice po odchodu Sparty od O2 areny po sezoně 2014/15 nehraje ani extraliga, ale národní tým se tam vrátí, protože duel bude součástí oslav 110. výročí Českého hokeje.


"Věřím, že k oslavám přispěje také to, že se střetneme se Švédskem, které je historicky nejčastějším soupeřem našich hokejistů, a že zápas proběhne v holešovické aréně, v níž jsme v letech 1972 a 1985 slavili titul mistrů světa," uvedl v tiskové zprávě prezident Českého hokeje Tomáš Král.

"Český svaz ledního hokeje vznikl v listopadu 1908, při utkání proto chceme oslavit i 110. výročí organizovaného ledního hokeje v České republice. Fanoušky čeká doprovodný program, při němž si jubileum připomeneme," dodal Král.

Český národní tým hrál v holešovické hale (tehdy T-Mobile Aréně), jež byla postavena v roce 1962, naposledy 28. dubna 2005 v generálce na zlaté mistrovství světa ve Vídni proti Kanadě a vyhrál 2:1. Od té doby nastupuje národní tým při zápasech v Praze v O2 areně (bývalé Sazka areně). Hrál tam naposledy vloni 13. prosince, kdy v rámci Channel One Cupu porazil Finsko 3:2 v prodloužení.

Předprodej vstupenek začne úterý 2. října pro členy komunity Hokejka.cz a o dva dny později bude spuštěn volný prodej zbývajících míst. Duel se Švédskem bude první pro český tým v sezoně a zároveň premiéra pro nového kouče Miloše Říhu staršího. Turnaj Karjala pak bude pro český tým pokračovat v Helsinkách v sobotu 10. listopadu zápasem proti domácímu Finsku a o den později proti Rusku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud