11. října 2018 • 14:35

Škriniar se těší na velké derby s Čechy a bere jen vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Milan Škriniar si je vědom, že pokud chtějí slovenští fotbalisté ještě pomýšlet na vítězství ve skupině Ligy národů, musejí v sobotu v Trnavě bezpodmínečně porazit český tým. Přestože je mu teprve 23 let a společný stát nezažil, derby bývalých federálních partnerů je pro něj velmi specifické. Navíc se může potkat s někdejším spoluhráčem Patrikem Schickem.


"Zápas Slovensko - Česko je vždy takové derby, ať už je to ve fotbale, hokeji, nebo jiném sportu. To určitě očekávám i teď. Myslím, že i lidé to jinak prožívají. Nebude to jen obyčejný zápas, bude to o něco větší jako každé derby," řekl novinářům Škriniar.

"Má být plný stadion, na to se velmi těšíme. Dlouho tu nebyl úplně vyprodaný stadion, to bude určitě krásné. Myslím, že hrajeme i pro lidi v dobrý čas (15:00), takže to bude super," dodal Škriniar, jehož tým se chystal na zápas v Trnavě v Senci.

Slovensko je v žebříčku FIFA o 21 míst výše, ale obránce Interu Milán nepovažuje svůj celek za favorita. "V minulosti byli možná Češi o něco výše, teď jsme možná o něco líp na tom my. Stále se to mění. Těžko říct, jestli se v těchto derby zápasech dá říct, kdo je favorit. My se musíme dívat hlavně sami na sebe a musíme jít za vítězstvím," uvedl Škriniar.

Slovensko v září stejně jako Češi ve tříčlenné skupině na úvod podlehlo Ukrajině, která má na kontě už šest bodů. "Určitě musíme jít za vítězstvím, už nám nic jiného ani nezbývá. Budeme se snažit vyhrát a pak další sraz už ty zápasy nějak uhrát tak, abychom ještě měli šanci na postup. Takže jen vítězství nám může nějak pomoci," řekl Škriniar.

Český celek proti Slovensku poprvé povede nový kouč Jaroslav Šilhavý. "Těžko říct, zda je to komplikace. Nemyslím si, že by s novým trenérem úplně změnili svůj systém. Vždy když přijde do týmu nový trenér, hráči se chtějí ukázat v co nejlepším světle. To bude platit i teď. Ale my se hlavně musíme sami na sebe dívat, protože zápas na Ukrajině nám výsledkově nevyšel, takže budeme muset vyhrát," řekl Škriniar.

V italské lize působí tři čeští hráči Antonín Barák, Jakub Jankto a Schick, s nímž Škriniar hrával v Sampdorii Janov. "Nejlépe znám Páťu Schicka, je to velmi šikovný hráč. Je výborně silově i rychlostně vybavený, navíc jako každý levák je nepříjemný i z tohoto pohledu," uvedl.

"Kuba Jankto přestoupil do Sampdorie v tomto období, s ním se až tak dobře neznám. Odehrál jsem proti němu dva necelé zápasy. Vím, že je to běhavý, bojovný typ hráče," dodal Škriniar, o kterého se podle spekulací médií zajímá slavná FC Barcelona.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud