11. října 2018 • 21:27

Olomouc je stoprocentní, Olymp posílila Šmídová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olomoucké volejbalistky vyhrály bez problémů i druhý zápas extraligové sezony. Po sobotní výhře v Praze na Olympu si dnes doma poradily suverénně s Frýdkem-Místkem a potvrdily, že jsou hlavním favoritem na titul, který posledních deset let vždy získal Prostějov. Ten doma vydřel v pěti setech výhru nad Olympem, v jehož dresu debutovala nová posila nahrávačka Pavla Šmídová.


Olymp před sezonou získal jinou reprezentační nahrávačku Kateřinu Valkovou, ta si však v závěru přípravy poranila koleno. Úvodní zápas extraligy dirigovala dvacetiletá Aneta Cihlářová, dnes už nahrávala zkušená Šmídová, které nevyšlo angažmá v polské lize.

Prostějov proti Pražankám jasně ovládl první polovinu zápasu, ale pak se karta zcela obrátila. Hráčky Olympu se uklidnily a bitva skončila výhrou domácích až v páté sadě 15:13.

"Zhodnotím to jako fotbalový kouč, na dva poločasy. Ten úvodní se nám hrubě nepodařil a největší příčinu vidím v tom, že na nás pořád doléhá ztráta první nahrávačky Kačky Valkové. Dva sety jsme hráli vyloženě špatně, od třetího už nám hodně pomohla pondělní posila Pája Vincourová, se kterou se sice holky zprvu hledaly, ovšem postupně šel výkon celého týmu nahoru," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Krok s Olomoucí v čele tabulky zkraje nového ročníku drží Liberec, jenž zdolal 3:1 brněnské "Šelmy", jimž nestačilo 25 bodů Simony Janečkové. Úspěšný byl doma i druhý brněnský klub Královo pole proti Šternberku a také Ostrava, která si odvezla tři body z Přerova.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud