12. října 2018 • 12:18

Williams podepsal smlouvu s lídrem formule 2 Russellem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský pilot George Russell, který má na dosah titul mistra světa ve formuli 2, bude v příští sezoně jezdit ve formuli 1. Dvacetiletý jezdec podepsal víceletou smlouvu se stájí Williams. V královské třídě bude třetím britským jezdcem vedle nováčka Landa Norrise z McLarenu a čtyřnásobného mistra světa Lewise Hamiltona z Mercedesu.


"Formule 1 byla mým celoživotním cílem," citovala agentura Reuters Russella, který má dva závody před koncem seriálu formule 2 na prvním místě průběžného pořadí náskok 37 bodů. "Myslím, že jsem stoprocentně připravený, ale rozhodně místo ve formuli neberu jako jistou věc," dodal.

Kdo bude druhým jezdcem Williamsu v nové sezoně, vedení týmu zatím neuvedlo. V tomto ročníku se tradiční stáji zatím nedaří a v Poháru konstruktérů má na kontě pouhých devět bodů. V pořadí jezdců získal šest bodů Kanaďan Lance Stroll, jenž však podle všeho zamíří do Force India. Sergej Sirotkin má na kontě jeden bod a budoucnost ruského pilota je nejistá.

Šanci by mohl dostat Robert Kubica, který ve Williamsu působí jako rezervní jezdec. Polský pilot se pokouší o návrat do formule po vážném zranění ruky z roku 2011, letos zasáhl vítěz jedné Velké ceny do tréninků před závodem ve Španělsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud