12. října 2018 • 16:46

Dresy Dočkala a Škrtela půjdou do dražby na pomoc Čišovskému

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští a slovenští fotbaloví reprezentanti v sobotním zápase Ligy národů v Trnavě podpoří vážně nemocného Mariána Čišovského. Kapitáni obou týmů hostující Bořek Dočkal i domácí Martin Škrtel dají do dražby svůj dres z utkání a výtěžek půjde na pomoc bývalému slovenskému reprezentantovi a hráči Viktorie Plzeň, který bojuje s nevyléčitelnou chorobou.


"Mám radost z jakékoliv takovéhle aktivity. Pokud my budeme moci jakýmkoliv způsobem pomoct a přispět na takovou věc, vždy se toho rádi budeme účastnit," řekl na tiskové konferenci Dočkal, který bude pod novým českým trenérem Jaroslavem Šilhavým kapitánem.

Osmatřicetiletý Čišovský bojuje s nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózou. Na kontě má 15 startů za slovenský národní tým a naposledy hrával za Plzeň. Reprezentanti jej už v minulosti několikrát podpořili.

"Mariána jsme v posledních letech měli dvakrát na srazu, viděli jsme se s ním osobně. Je to životní příběh, který nám není lhostejný. Na tom člověku nám záleží, a pokud máme jakoukoliv šanci pomoct, vždy to rádi uděláme," doplnil Dočkal.

Dres slovenského kapitána Škrtela bude ještě speciálnější, neboť ho proti Česku bude čekat jubilejní 100. start za národní A-tým.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud