15. října 2018 • 18:45

Bergeron byl zvolen první hvězdou uplynulého týdne v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský hokejový útočník Patrice Bergeron z Bostonu byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne NHL. Druhým nejlepším hráčem byl zvolen jeho krajan obránce Morgan Rielly z Toronta. Mezi oceněnou trojici se dostal také finský útočník Sebastian Aho z Caroliny.


Třiatřicetiletý Bergeron si během hodnoceného období připsal ve třech zápasech devět bodů za čtyři branky a pět asistencí. V pondělí pomohl Bruins k vítězství nad Ottawou 6:3 hattrickem a jednou asistencí. O tři dny později k vítězství nad Edmontonem 4:1 přispěl gólem a přihrávkou. V sobotu při výhře nad Detroitem 8:2 zaznamenal tři asistence.

Čtyřiadvacetiletý Rielly ve třech utkáních nasbíral sedm bodů za gól a šest přihrávek. V úterý proti Dallasu (7:4) si vytvořil osobní maximum se čtyřmi asistencemi v jednom utkání. O dva dny později proti Detroitu (5:3) si připsal branku a přihrávku a v sobotu proti Washingtonu (4:2) zaznamenal jednu asistenci.

Jednadvacetiletý Aho rovněž ve třech utkáních získal sedm bodů za tři trefy a čtyři přihrávky. V úterý gólem a asistencí pomohl k vítězství nad Vancouverem (5:3). V sobotu zaznamenal čtyři body za dva góly včetně vítězného a dvě asistence při výhře nad Minnesotou (5:4 v prodloužení) a v neděli při porážce s Winnipegem 1:3 asistoval u jediné branky svého týmu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud