16. října 2018 • 10:34

Za první půli bych hráče zabil, řekl Enrique po prohře s Anglií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Španělska Luis Enrique po prohře 2:3 s Anglií v Lize národů litoval nepovedeného prvního poločasu, za který by podle něj hráči zasloužili zabít. Enrique ale svěřence o přestávce překvapivě pochválil a ti po změně stran málem tříbrankový deficit dotáhli.


Lídři skupiny A4 v Seville mezi 16. a 38. minutou opakovaně propadli v defenzivě a dostali tři góly, dva od Raheema Sterlinga a jeden od Marcuse Rashforda. Španělé doma od Albionu inkasovali poprvé od roku 1987.

"Musíme si přiznat, že první poločas byl velmi špatný. Udělali jsme hodně individuálních chyb. Normální by bylo hráče o přestávce zabít, ale já je chválil a povzbuzoval a nic nezměnil. Řekl jsem jim, že všechny velké týmy trpí," prozradil Enrique na tiskové konferenci.

"Rozumím tomuto mužstvu. Hráči se svým přístupem nepotřebují nakopnutí, kritiku nebo tři střídání. Potřeboval jsem změnit jen pár taktických detailů a naladit je na pozitivní notu," přidal bývalý kouč Barcelony, který vede reprezentaci od července.

Ve druhém dějství se Španělé zlepšili a v 58. minutě snížil střídající Paco Alcácer. Další zásah kapitána Sergia Ramose z osmé minuty nastavení ale už jen zmírnil první domácí soutěžní porážku "La Roja" po 15 letech a 27 zápasech.

"Druhý poločas byl dobrý. Lépe jsme pracovali s míčem a zatlačili soupeře na jeho polovinu. Škoda, že jsme nedali druhý gól dříve. Jsem přesvědčený, že by nás pak fanoušci dotáhli ke třetímu gólu," konstatoval Enrique.

Španělé v pondělí nevyužili šanci s předstihem si zajistit postup do finálového turnaje Ligy národů. Po třech utkáních vedou skupinu se šesti body, Angličané mají čtyři a Chorvaté jeden, ale zápas k dobru.

"Hrát ve skupině proti dvěma semifinalistům mistrovství světa není jednoduché, ale stále to máme ve svých rukou. Pojedeme v listopadu do Chorvatska zvítězit," řekl osmačtyřicetiletý trenér, jehož svěřenci doma v září deklasovali Chorvaty 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud