16. října 2018 • 20:12

České atletky se do finále evropské ankety nedostaly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Barbora Malíková a Amálie Švábíková se nedostaly do užší nominace v anketě evropské atletické asociace o nejlepší mladé závodnice letošní sezony. Dorostenecká mistryně Evropy v běhu na 400 metrů Malíková i juniorská mistryně světa ve skoku o tyči Švábíková figurovaly v anketě o vycházející hvězdu mezi desítkou nominovaných, do tříčlenného finále ale nepronikly.


Vítězové budou vyhlášeni 26. října v Lausanne. V hlavních kategoriích se o titul nejlepšího evropského atleta roku ucházejí teprve osmnáctiletý švédský tyčkař Armand Duplantis, stejně starý norský běžec Jakob Ingebrigtsen, turecký sprinter Ramil Gulijev a nový světový rekordman v desetiboji Kévin Mayer z Francie.

Atletkou roku pak bude buď britská sprinterka Dina Asherová-Smithová, vícebojařka Nafissatou Thiamová z Belgie, nebo řecká tyčkařka Ekaterini Stefanídiová, která obhajuje loňský titul. Mužům před rokem kraloval německý oštěpař Johannes Vetter.

Před Malíkovou a Švábíkovou dostaly v anketě vycházejících hvězd přednost irská běžkyně Sarah Healyová, běloruská překážkářka Elvira Hermanová a španělská vícebojařka Maria Vicenteová. Nejlepším mladým atletem bude Duplantis, Ingebrigtsen, nebo belgický čtvrtkař Jonathan Sacoor.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud