16. října 2018 • 22:16

Brazílie v souboji fotbalových gigantů udolala Argentinu 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Brazílie porazili v přípravném utkání Argentinu 1:0. Souboj dvou jihoamerických gigantů na neutrální půdě v saúdskoarabské Džiddě rozhodl ve třetí minutě nastavení hlavičkou Miranda po rohovém kopu hlavní hvězdy "Kanárků" Neymara.


Zatímco Brazílie nastoupila prakticky v nejsilnější sestavě, Argentině chyběla řada hvězd včetně útočníka Lionela Messiho. Přesto se hrál poměrně vyrovnaný zápas a "Kanárci" nijak výrazně nedominovali. Brazilci oplatili odvěkému rivalovi porážku 0:1 z posledního vzájemného souboje vloni v červnu v přípravě v Melbourne.

Slováci po sobotní porážce 1:2 v Lize národů od českého celku nastoupili v přípravě ve Švédsku už bez trenéra Jána Kozáka, který v neděli nečekaně rezignoval. Mužstvo místo něj vedl asistent Štefan Tarkovič a v premiéře v roli hlavního kouče si připsal remízu 1:1.

Švédové ve Stockholmu vedli od 52. minuty, kdy se trefil z dorážky John Guidetti. Šest minut před koncem však srovnal střelou z dálky pod břevno Albert Rusnák. Plzeňský záložník Slovenska Patrik Hrošovský nastoupil jako střídající hráč v 57. minutě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud