16. října 2018 • 23:04

Fotbalisté Francie ve šlágru Ligy národů porazili Německo 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Francie vyhráli po obratu ve šlágru dnešního programu Ligy národů nad Německem 2:1. Letošní mistři světa z Ruska protáhli neporazitelnost na 15 zápasů a se sedmi body vedou tabulku tříčlenné skupiny A1 před Nizozemskem, které má o čtyři body méně. Německo ani ve třetím duelu nové soutěže nezvítězilo a s jedním bodem je poslední.


Německo prohloubilo svou současnou krizi. V sobotu utrpělo debakl 0:3 v Nizozemsku a v součtu s dnešní porážkou nevyhrálo čtyři soutěžní zápasy po sobě, což se mu naposledy stalo v letech 1999 až 2000. Německo, které na letním světovém šampionátu vypadlo už ve skupině, navíc poprvé v historii prohrálo v jednom roce šest utkání.

Svěřenci Joachima Löwa přitom ve Francii začali dobře a ve 14. minutě proměnil penaltu po ruce Toni Kroos. Němci pak nevyužili šanci na zvýšení náskoku a po pauze dvěma góly otočil stav Antoine Griezmann. V 62. minutě nejprve hlavičkou po ostrém centru srovnal a v 80. minutě přidal druhý gól z penalty. Útočník Atlética Madrid vstřelil Německu za reprezentační kariéru čtyři branky.

Ve skupině B4 vyhrál Wales v ostrovním derby v Irsku 1:0, přestože hostům scházela hlavní hvězda Gareth Bale. Opatrný zápas v Dublinu rozhodl v 58. minutě Harry Wilson. Wales vyhrál v Irsku poprvé od roku 1992.

V nejslabší Lize D Gibraltar porazil po obratu Lichtenštejnsko 2:1 a po minulém premiérovém soutěžním vítězství v historii v Arménii podruhé za sebou vyhrál. Gruzie triumfovala v Lotyšsku vysoko 3:0, ve čtyřech zápasech skupiny D1 neztratila ani bod a s předstihem si zajistila postup do Ligy C.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud