16. října 2018 • 23:23

Hlasy po utkání fotbalové Ligy národů Ukrajina - ČR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání skupiny B1 fotbalové Ligy národů Ukrajina - ČR (1:0):


Jaroslav Šilhavý (trenér ČR): "Samozřejmě jsme zklamaní z výsledku, ale ne z předvedené hry. Myslím, že jsme zahráli velmi dobrý zápas. Podle mě ještě lepší než na Slovensku. Tentokrát nás čekal ještě mnohem těžší soupeř, skvělé individuality. Myslím, že jsme dokázali být rovnocenným partnerem Ukrajině a sahali jsme minimálně po bodu. Vytvořili jsme si několik gólovek a aspoň jeden gól jsme mohli dát. Ukázalo se, že je to správná cesta."

Bořek Dočkal (kapitán ČR): "Porážka každopádně mrzí, nicméně myslím, že příležitostí jsme si dnes vytvořili dost na to, abychom skórovali. Někdy takové zápasy prostě jsou. Jak jsme byli skoro stoprocentní na Slovensku, dnes nám to tam nepadalo. Mohli jsme jít do vedení v první půli, měli jsme jednu dvě vyložené šance. Potom ve druhé půli několik střel. Na to, že jsme hráli proti velice dobrému soupeři u nich, tak to od nás nebyl špatný zápas. Cítil jsem z týmu na hřišti dobrou energii."

Antonín Barák (záložník ČR): "Byli jsme na ně dobře připraveni, škoda toho jednoho gólu, který jsme dostali. Tam jsem udělal zbytečnou chybu. Viděl jsem, že mám hráče po levé ruce, po pravé jsem ho neviděl. Nevšiml jsem si ho, on mi tam vletěl a pak získal balon. Měl jsem to hrát z první dozadu, moje chyba. Měli jsme slibné šance, mohli jsme vyrovnat. Ale dnes jsme bohužel ty šance nevyřešili, jak jsme měli. Možná chyběl větší klid v koncovce. Ale myslím, že to byl remízový zápas."

Jakub Jankto (záložník ČR): "Byla chyba, že jsme poločas neuhráli na 0:0. V druhé půli jsme už neměli takové šance jako v první. Ale když budeme hrát takhle dál, nemáme se za co stydět a výsledky přijdou. Při první šanci jsem přemýšlel, co mám dělat. Brankář vyběhl, řekl jsem si, že ho budu přehazovat. Pak jsem tam viděl místo vedle něj, ale bohužel jsem vzal balon špatně. Při druhé šanci mi to špatně skočilo. Na tréninku jsem tyhle střely trénoval, dnes mi to tam bohužel nespadlo."

Zdroj: ČT sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud