17. října 2018 • 11:44

K oslavám 100 let od vzniku republiky se připojí i hokejové kluby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
K oslavám 100 let od vzniku Československa se připojí i hokejové hnutí a všechny kluby extraligy a první ligy. Od příštího týdne tak budou sociální sítě klubů, reprezentačního týmu a svazu upraveny v národních barvách, na stadionech budou viset státní vlajky, před všemi zápasy 13. a 14. kola extraligy i 18. a 19. kola druhé nejvyšší soutěže zazní hymna.


Události z října 1918 připomenou bulletiny i upoutávky na videokostkách. Některá utkání budou zahájena slavnostním vhazováním, vybrané týmy budou hrát v retrodresech a trenéři si připnou trikolóru.

"Řada hokejových událostí - jako například titul mistrů světa ze Štvanice, slavná vítězství nad sbornou nebo olympijský triumf v Naganu - se stala neodmyslitelnou součástí naší národní historie," uvedl v tiskové zprávě prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Patronem a tváří těchto aktivit se stal olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a v současnosti asistent trenéra reprezentace Robert Reichel. "Hokej má kouzlo spojit v okamžiku velkých zápasů celý národ a posilovat národní cítění. Vždy jsem byl hrdý na to, že mohu reprezentovat a bojovat za všechny, kteří nám drží palce. Vidět fanoušky s českou vlajkou nic nenahradí. Neměnil bych," uvedl bývalý vynikající útočník.

Český hokej si výročí připomene i 8. listopadu, kdy se národní tým v Praze utká se Švédskem. Duel bude zároveň součástí oslav 110 let od vzniku organizovaného hokeje na českém území.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud