17. října 2018 • 15:34

Sprinter De Grasse se chystá na comeback, chce další medaile

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trojnásobný olympijský medailista z Ria de Janeiro Andre de Grasse se po dvou letech, kdy kvůli různým zraněním prakticky nezávodil, chystá na comeback. Kanadský sprinter by měl v listopadu naskočit do přípravy na nadcházející sezonu, v níž chce být mezi nejlepšími na mistrovství světa v Dauhá i na mítincích Diamantové ligy. A v Tokiu 2020 by rád získal první olympijské zlato.


De Grasse byl před dvěma lety v Brazílii sprinterským "korunním princem" za světovým rekordmanem Usainem Boltem. Získal bronz na stovce, stříbro na dvojnásobné trati a bronz s kanadskou štafetou. Zranění stehenního svalu ho ale připravilo o start při Boltově rozlučce na MS 2017 a letos musel sezonu ukončit předčasně kvůli novému zranění stehna. Před tím měl v přípravě mononukleózu.

Třiadvacetiletý Kanaďan věří, že to všechno byly jen drobné komplikace na cestě k dalším vavřínům. "Ten poslední rok to bylo těžké, ale chci to prostě hodit za hlavu a soustředit se na příští rok. Moje rehabilitace jde opravdu velmi dobře, jsem napřed. V listopadu začnu trénovat, abych se připravil na mistrovství světa a Diamantovou ligu. Pravděpodobně zkusím nejdřív pár halových mítinků, abych se dostal do formy, a pak se připravím na venkovní sezonu," řekl v rozhovoru pro web MARCA Claro.

Ze světového šampionátu v Dauhá chce medaili. "Chci si překonat osobní rekord, pokusit se překonat kanadský rekord. Myslím, že to je v mých silách, potřebuju se jen vrátit do formy, ve které jsem byl v roce 2016. Jestli to dokážu, splním si všechny sny," přemítal sprinter s osobními maximy 9,91 na stovce a 19,80 na dvoustovce.

Další sny má spojené se závody pod pěti kruhy, které uvidí v roce 2020 Tokio. "Chci se pokusit zlepšit ty medaile. Získal jsem dva bronzy a stříbro, takže snad se mi povede transformace a vyhraju zlato. To je jediné, co mi z olympiády chybí," řekl.

Alespoň v osobním životě se mu letos dařilo, v červnu se stal otcem dcery Yuri. "Bylo to trošku těžké, nebyl jsem na to zvyklý, jsem poprvé otcem, ale je to zábava. Užívám si ji, pořád se směje a je pro mě skvělou motivací, abych se posouval kupředu, aby měla šanci mě jednou vidět na mistrovství světa nebo olympiádě. Na to se těším," dodal De Grasse.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud