18. října 2018 • 18:24

Mazanec se přesunul z farmy do prvního týmu New York Rangers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový brankář Marek Mazanec byl povolán z farmy v Hartfordu z nižší AHL do prvního týmu New York Rangers. Opačným směrem putoval ruský gólman Alexandr Georgijev, který byl dosud od začátky sezony v kádru s jedničkou Henrikem Lundvistem. Sedmadvacetiletý Mazanec, který má na kontě 31 zápasů v NHL za Nashville, na soutěžní premiéru v dresu Rangers stále čeká.


Mazanec odchytal v této sezoně v AHL za Hartford čtyři zápasy s průměrem 3,53 obdržené branky a s úspěšností 85,9 procenta. V přípravě nastoupil za Rangers ve dvou zápasech při shodných výhrách nad New Jersey 4:3 v prodloužení dohromady 48 minut a 25 sekund a z celkem 20 střel inkasoval tři branky.

Do Rangers odchovanec Písku, který se v roce 2013 podílel na zisku titulu Plzně v extralize, přišel loni na začátku prosince ze Slovanu Bratislava z KHL a dochytal sezonu v Hartfordu. V červnu podepsal s klubem z Manhattanu nový roční dvoucestný kontrakt se základním příjmem 650 tisíc dolarů v prvním týmu a 200 tisíc dolarů na farmě.

Z let 2013 až 2017 má Mazanec na kontě v NHL 31 utkání za Nashville s průměrem 2,98 gólu na utkání, úspěšností zákroků 89,5 procenta a dvakrát vychytal nulu. Za Hartford v uplynulém ročníku nastoupil ve 20 zápasech, měl průměr 2,97 obdržené branky na zápas, úspěšnost 90,5 procenta a třikrát udržel čisté konto.

Lundvistovou dvojkou byl v té době další český brankář Ondřej Pavelec, který po vypršení kontraktu v NHL nabídku na nový nedostal a v 31 letech ukončil kariéru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud