18. října 2018 • 20:36

Mistr zlomil basketbalisty Svitav ve třetí čtvrtině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dva dny po smolné porážce v Lize mistrů po druhém prodloužení s obhájci titulu z AEK Atény zvítězili basketbalisté Nymburka v předehrávce 7. kola NBL nad Svitavami na domácí palubovce 85:77. Hosté v repríze semifinále z minulé sezony favorita potrápili zejména v prvním poločase, ve kterém většinu času vedli, a to až o šest bodů.


Obhájci titulu šli přesto do druhé půle s těsným náskokem (43:41) a záhy zápas rozhodli. Úvod třetího hracího období vyhráli 18:4, vypracovali si dvouciferný náskok, a přestože soupeř nárůst rozdílu zastavil, utkání už měli pod kontrolou. Středočeši vyhráli i čtvrtý zápas v NBL, poprvé však ne dvouciferným rozdílem.

"Zápas jsme začali bez energie. O přestávce jsme o tom s hráči mluvili a do druhého poločasu jsme nastoupili s větší razancí," konstatoval domácí trenér Oren Amiel.

Lídrem jeho týmu byl Kendall Smith s 18 body, podkošovou převahu tvrdil Martin Peterka s 12 doskoky. Nejlepším střelcem Svitav byl s 15 body Roman Marko.

"My jsme chtěli využít to, že hlavní opory budou unavené, jenže Nymburk má silnou lavičku. Neodehráli jsme špatné utkání, až na pasáž ve třetí čtvrtině, kdy jsme absolutně vypadli z tempa a hráli pochodový basket. Zároveň jsme nesplnili jeden z cílů a to je doskakování. Dvaadvacet útočných doskoků Nymburka je prostě moc," konstatoval svitavský kouč Lubomír Růžička.

Za další dva dny Nymburk nastoupí v NBL v rámci 5. kola proti Ústí nad Labem. Svitavy, které po třech výhrách nestačily minule na Pardubice, zakončí sérii s těžkými soupeři na palubovce druhého finalisty minulé sezony v Opavě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud