19. října 2018 • 11:59

Jachtařka Kozelská Fenclová ukončila kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová ukončila v 37 letech kariéru. Účastnice dvou olympijských her to oznámila Českému svazu jachtingu písemně a rozhodnutí vysvětlila rodinnými důvody. Místo vrcholového sportu chce šestinásobná česká Jachtařka roku největší čas věnovat svým dvěma dětem, které má se současným trenérem belgické reprezentace Davidem Kozelským.


"V současné situaci není možné zvládnout oboje dohromady. Manžel je úspěšný trenér a tráví spoustu času v zahraničí na tréninku a závodech. Příští rok nejsem schopna z časových důvodů naplánovat smysluplnou sezonu, a tak jsem se rozhodla skončit s vrcholovým jachtingem a uvolnit místo někomu jinému," uvedla Kozelská Fenclová.

Členkou české reprezentace byla bezmála dvacet let. Od roku 2004 závodila ve třídě Laser Radial, ve které obsadila na olympiádě v Londýně 2012 deváté místo a předloni v Riu de Janeiro byla dvanáctá. V srpnu jí po letošním návratu na vodu po mateřské těsně uniklo účastnické místo pro hry v Tokiu 2020. Na mistrovství světa v Aarhusu byla třicátá a v redukovaném pořadí jí k postupu scházely dvě pozice.

V roce 2011 byla Kozelská Fenclová čtvrtá na mistrovství světa i mistrovství Evropy. Ocenění Jachtař roku získala v letech 2009, 2010, 2011, 2012, 2014 a 2016.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud