19. října 2018 • 17:57

Manchester zaplatí za zpoždění Ligy mistrů pokutu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala Manchester United pokutou 15.000 eur (asi 388 tisíc korun) za pozdní příjezd na domácí zápas Ligy mistrů. Výkop duelu s Valencií kvůli tomu musel být o pět minut odložen. Trenér José Mourinho i kouč hostů Marcelino dostali kvůli zpoždění začátku varování.


Manchester dorazil 2. října na stadion 45 minut před plánovaným začátkem, podle pravidel Ligy mistrů jsou ale týmy povinny být na místě s předstihem 75 minut. Podle portugalského kouče potíže zavinila manchesterská policie, která odmítla autobus United na Old Trafford doprovodit, jako to dělala v minulosti, a doba cesty se kvůli tomu protáhla více než dvojnásobně.

Zástupci policie obvinění odmítli s tím, že podle nových pravidel na fotbalisty dohlíží jen v případě, že by mohla být ohrožena bezpečnost týmu. Klub podle nich o změně dlouho dopředu věděl a mohl se na ni připravit.

UEFA dnes oznámila, že Manchester zaplatí za pozdní příjezd 5000 eur. Za zpoždění výkopu, které se dotklo i televizních přenosů, mu vyměřila 10.000 eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud