19. října 2018 • 19:17

Hamilton vyhrál úvodní trénink na Velkou cenu USA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton vyhrál trénink na Velkou cenu USA a před nedělním závodem, v němž si může popáté v kariéře zajistit titul mistra světa, ukázal špičkovou formu. Jezdec Mercedesu porazil v deštivém počasí hlavního rivala Sebastiana Vettela z Ferrari o takřka dvě vteřiny.


Druhý čas zajel na okruhu v Austinu Hamiltonův stájový kolega Valtteri Bottas. Před Vettelem se navíc umístila ještě dvojice Red Bullu Max Verstappen, Daniel Ricciardo. Hamilton pak ovládl i druhý trénink, v němž se počasí ještě zhoršilo a jezdily se pomalejší časy.

Vettelovi nedělní souboj s Hamiltonem navíc zkomplikuje penalizace. V závodu se bude muset vyrovnat s posunem o tři místa zpět na startu oproti umístění v kvalifikaci. Závodní komise ho potrestala za příliš rychlou jízdu v prvním tréninku v době, kdy byly vyvěšeny červené vlajky.

Hamilton má nyní před Vettelem náskok 67 bodů. Titul obhájí v případě, že v Texasu získá o osm bodů víc než Vettel, což se mu povedlo v posledních čtyřech Velkých cenách.

Sobotní kvalifikace je na programu od 23:00 SELČ, nedělní závod začne ve 20 hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud