20. října 2018 • 15:31

Softbalisté Tempa Praha jsou po 34 letech mistry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Softbalisté Tempa Praha získali po 34 letech extraligový titul. V rozhodujícím pátém finále doma porazili obhájce prvenství z Havlíčkova Brodu 2:1. Hrdinou zápasu se stal Mikuláš Klas, který se v celé sérii trápil, ale v pravou chvíli dokázal odpálit a stáhnout vítězný bod.


"Poslední úspěch našeho klubu se datuje do roku 1984, kdy naši předchůdci získali titul přeborníka tehdy ještě ČSSR," připomněl pražský klub na svém webu.

Lépe vstoupil do finálové série Havlíčkův Brod, ale po úvodním vítězství 3:1 na stadionu Tempa další dva zápasy prohrál. Mečbol Pražanů Hroši odvrátili nedělní domácí výhrou 5:2 a vynutili si rozhodující páté utkání.

První bod v souboji elitních nadhazovačů Marka Josky a Michala Holobrádka získal havlíčkobrodský celek, ale doběh Jana Cabalky z třetí směny mu k třetímu titulu za sebou nakonec nestačil. Tempo dokázalo skóre otočit, vítězný bod v šesté směně zařídil Klas. "Konečně jsme měli dostatečně silného nadhazovače, který tým celou sérii podržel," uvedl hlavní trenér Tempa Petr Bednář.

Do finále postoupil třetí a čtvrtý tým dlouhodobé části extraligy, které v semifinále vyřadily papírové favority Žraloky Ledenice a Spectrum Praha. Jejich utkání o bronz dopadlo lépe pro Žraloky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud