20. října 2018 • 22:54

Překopneš tribunu, dobírali si Považance před skvostným gólem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když si fotbalista Jakub Považanec na konci 72. minuty dnešního utkání 12. ligového kola v Příbrami chystal míč na přímý kop z dobrých 30 metrů, spoluhráči si ho dobírali, že překopne tribunu. Sedmadvacetiletý slovenský záložník je však překvapil a skvostnou dělovou střelou do horního rohu završil vysoké jablonecké vítězství 6:0. Podle kouče Severočechů Petra Rady šlo o gól sezony.


"Tomáš Hübschman s Michalem Trávníkem si dělali srandu, že překopnu tribunu, takže jsem rád, že jsem je trochu překvapil a padlo to tam," řekl novinářům s úsměvem Považanec. "Už když jsem to trefil, tak jsem viděl, že míč letí dobře, a naštěstí to tam padlo," pochvaloval si.

Nedovedl určit, zda šlo o nejkrásnější gól kariéry. "Já jsem takových hezkých gólů dal více. Musím se doma podívat na všechny góly a zhodnotit si to. Ale určitě patří mezi nejkrásnější. Z trestňáku je to asi vůbec první," řekl Považanec.

"V přípravě mi jeden hezký gól vyšel, když jsem ještě byl v Banské Bystrici, tam mi jich pár také vyšlo. Dokonce gól měsíce. Když já dám gól, většinou to stojí za to. Ale nedávám je často," dodal záložník, který v Česku hrával ještě za Duklu Praha.

Za povedenou střelu slyšel chválu ze všech stran, gól dokonce sportovně ocenili dlouhým potleskem i domácí fanoušci. "Nezaregistroval jsem to, ale těší mě to," řekl Považanec.

"Takový gól jsem nedal ani já," smál se jablonecký kouč Rada. "Byl to nádherný gól, pokud se bude dělat nějaká anketa, troufnu si říct, že je to gól roku. Jako proti nám v Rennes trefili asi gól kola v Evropské lize, tak tentokrát Považanec," doplnil jablonecký trenér.

Považanec má podle něj velmi dobrou střelu. "Když jsme byli na soustředění v Rakousku, vstřelil dvě branky. Jako záložník má velice kvalitní střelu, on tyhle střely má. Jde i o odvahu, že takhle vystřelí. A bylo i trochu štěstí, že to zapadne do šibenice. Pro něj je to povzbuzující," uvedl Rada.

"Už pár takových ran měl, na tréninku to trefuje celkem dost. V zápase to vždy kopl po zemi někam vedle, nebo na tribunu. Proto jsme si z toho dělali srandu. Trefil to neskutečně," doplnil Trávník, který se v utkání blýskl hattrickem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud