21. října 2018 • 07:36

Soupeřem Bostonu v baseballové Světové sérii budou LA Dodgers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté Los Angeles Dodgers si opět po roce zahrají Světovou sérii o titul v zámořské MLB. Loňští poražení finalisté vyhráli Národní ligu, poté co v rozhodujícím sedmém utkání porazili Milwaukee Brewers 5:1. Kalifornský tým se utká o trofej s bostonskými Red Sox, kteří ve finále Americké ligy porazili obhájce titulu Houston Astros 4:1 na zápasy.



Rozhodující výhru Dodgers zajistili dvoubodovým homerunem ve druhé směně Cody Bellinger a v šesté tříbodovým odpalem za bariéru Yasiel Puig. Domácí Brewers sice šli do vedení v první směně, ale víc jim pětice nadhazovačů Los Angeles, která se "na kopci" prostřídala, nedovolila.

Poslední směnu za Dodgers odehrál hvězdný nadhazovač Clayton Kershaw a jeho tým navázal na sezony 1977/78, kdy byl rovněž dvakrát za sebou ve Světové sérii. V obou případech ale tehdy prohrál s New York Yankees.

"Víme, jak je to těžké dostat se tam podruhé za sebou, proto si toho vážíme, ale nechceme prohrát jako loni," uvedl vnější polař Bellinger, nejužitečnější hráč série s Milwaukee.

"Nedokázali jsme dát několik odpalů v řadě, dostat se do tlaku a za to soupeř vděčí nadhazovačům, kteří si za to zaslouží ocenění," řekl hlavní kouč Brewers Craig Counsell.

Šestinásobní šampioni Dodgers mají před sebou jubilejní 20. finále, naposledy titul získali v roce 1988. Před rokem podlehli Houstonu 3:4 na zápasy.

Světová série začne v úterý na hřišti Fenway Park v Bostonu. Red Sox byli nejúspěšnějším týmem základní části a po pěti letech mají šanci vyhrát zámořskou ligu už podeváté.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud