21. října 2018 • 09:22

Golfista Koepka vyhrál turnaj PGA a stane se světovou jedničkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký golfista Brooks Koepka se po vítězství na turnaji PGA Tour v korejském Čedžu stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Osmadvacetiletý hráč vystřídá v čele žebříčku krajana a kamaráda Dustina Johnsona.


Trojnásobný vítěz turnajů major Koepka, jenž v letošním roce obhájil triumf na US Open a ovládl i PGA Championship, vyhrál turnaj CJ Cup na hřišti Nine Bridges s celkovým skóre -21. A závěr odehrál přesně ve stylu nastupujícího krále světového pořadí. Na závěrečné devítce nasázel pět birdie a osmnáctou jamku dokonce pokořil eaglem.

"O pozici světové jedničky sníte jako dítě a nespadne vám do klína. Jsem nadšený, že jsem to dokázal, a už bych zase hrál," řekl Koepka při ceremoniálu.

Koepka vybojoval pátý triumf na okruhu PGA a dvanáctý profesionální v kariéře. Další může přidat příští týden v Šanghaji, kde je na pořadu turnaj HSBC Champions, který je navíc součástí World Golf Championships.

V Koreji Koepka vyhrál s náskokem čtyř ran před krajanem Garym Woodlandem. Další Američan Ryan Palmer a Španěl Rafa Cabrera Bello zaostali na děleném třetím místě o šest úderů. Obhájce Justin Thomas skončil šestatřicátý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud