21. října 2018 • 10:52

Zraněný Lorenzo nebude na startu MotoGP ani v Austrálii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Španělský motocyklový jezdec Jorge Lorenzo vynechá kvůli zranění zápěstí i Velkou cenu Austrálie, která se pojede za týden na Phillip Islandu. Trojnásobný mistr světa MotoGP nezávodil už před dvěma týdny v Thajsku, kde si v tréninku při těžkém pádu přivodil frakturu v levém zápěstí, o tomto víkendu po páteční zkušební jízdě vzdal rovněž účast v japonské Grand Prix.


Jednatřicetiletý Lorenzo v této sezoně vyhrál tři závody, ale od srpnového triumfu v Rakousku jej provázejí problémy. Po zrušené britské Velké ceně sice vyhrál kvalifikaci v San Marinu, ale v závodě tam v předposledním kole upadl a dojel sedmnáctý. V následné Velké ceně Aragonie rovněž havaroval a další soutěžní víkend v Thajsku chtěl absolvovat i se zlomeným prstem na noze, než ho v tréninku zastavil další těžký karambol.

"Jorge se vrací do Evropy k dalším vyšetřením s cílem urychlit léčbu zraněného zápěstí a být pokud možno fit na Velkou cenu Malajsie (4. listopadu)," uvedl Lorenzův tým Ducati.

Neúspěšné období s nulovým bodovým ziskem z posledních čtyř závodů znamenalo pro šampiona MotoGP z let 2010, 2012 a 2015 propad v průběžném pořadí z třetího místa na nynější šesté.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud