21. října 2018 • 16:54

Cyklokrosař Ježek vybojoval juniorský bronz na SP v Bernu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Junior Tomáš Ježek vybojoval bronz na Světovém poháru v cyklokrosu v Bernu. Životní závod po povedeném finiši zajel měsíc před domácím pohárovým podnikem v Táboře. V elitní kategorii skončila nejvýše jedenáctá Pavla Havlíková, mezi muži obsadil Michael Boroš 23. místo.


Cyklokrosařský SP se vrátil do Švýcarska po osmi letech a poprvé byl dějištěm Bern. Ježek se prosadil na pódium jako jediný z osmnácti českých reprezentantů. Od vítězného Witseho Meeussena ho dělilo sedm vteřin.

"Nemůžu tomu uvěřit, ještě se celý klepu. Málem jsem i brečel," citoval Ježka web cyklokros.cz. "Když jsem byl i v posledním kole ve skupině, která bojovala o medaili, tak jsem cítil neskutečnou sílu. Věděl jsem, že mi spurt sedí, a nakonec to vyšlo. Je to největší úspěch kariéry," dodal.

Mezi muži dominoval Nizozemec Mathieu van der Poel, třetím místem si pojistil vedení v seriálu Belgičan Toon Aerts. Van der Poel první i druhý díl SP ve Spojených státech vynechal a dnešním triumfem zkompletoval víkendový double po sobotním vítězství na Superprestige v belgickém Boomu.

Boroš tam byl třináctý, dnes mu došly síly. "Nejelo se mi po včerejšku zrovna nejlíp. Navíc to byl jako vždycky letecký den. Na Světový pohár nebyla trať nic moc, spíš kritérium. S umístěním ve třetí desítce nemůžu být spokojený. Sice jsem jezdil kolem šestnáctého místa, ale v posledním kole mi seklo," přiznal.

V ženské kategorii zopakovala prvenství z úvodního podniku ve Waterloo nizozemská favoritka Marianne Vosová, Havlíkové těsně unikla elitní desítka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud