21. října 2018 • 17:01

Dukla díky Ďuricovi zdolala Opavu 1:0 a už není poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Dukly ve 12. kole první ligy doma porazili nováčka Opavu 1:0 a posunuli se na předposlední místo tabulky o bod před Slovácko. Zápas rozhodl až v 89. minutě slovenský stoper Ján Ďurica. Trenérovi Pražanů Romanu Skuhravému se tak vydařil souboj s bývalým týmem, který vedl ještě na začátku sezony.


"Lhal bych, kdybych řekl, že to speciální nebylo. Ale maximálně jsem se chtěl oprostit od všech postranních vlivů a plně se soustředit na to, abychom se společně s hráči nachystali na soupeře," řekl Skuhravý na tiskové konferenci. "Dneska to daleko víc bylo o mých hráčích než o mně. Já věděl, že emoce v sobě udržím. Děkuju klukům, že to dnes tříbodově zvládli," doplnil kouč Dukly.

Během zápasu vyvrcholily oslavy 70 let od založení Dukly. Při poločasovém ceremoniálu byly na Julisce také oceněny největší osobnosti dejvického klubu.

Už ve třetí minutě domácí Tetour křížnou střelou těsně minul branku, jinak byl však úvodní poločas opatrnější a s minimem šancí. Slezané se ve 28. minutě radovali zbytečně, protože Kuzmanovičův gól neplatil pro ofsajd. O chvilku později nevyužil slibnou příležitost Schranz, který sice přehodil opavského gólmana Šroma, ale míč dopadl vedle tyčky.

Ani druhý poločas nenabízel příliš atraktivní fotbal. Diváci na první zajímavější moment čekali až do 68. minuty, kdy Šrom s problémy zneškodnil Tetourovu technickou ránu.

"Po zisku balonu jsme hodně zkazili a nedostali jsme se ani do pořádné šance. My jsme měli v prvním poločase jednu a ve druhém také jednu. Hlavně hra směrem dopředu neměla parametry, které bychom chtěli," konstatoval trenér Jihlavy Ivan Kopecký.

Když už zápas směřoval k bezbrankové remíze, tak si Ďurica v 89. minutě naskočil na Miloševičův rohový kop a hlavou rozhodl o domácí výhře. Zkušený slovenský obránce si připsal druhý ligový gól v sezoně.

"Měli jsme tam dost šancí, bojovali jsme, ale bylo to jen o trpělivosti. Museli jsme počkat opravdu až na konec, že jsme dali gól. Proto jsme šťastní. Dukla oslavuje i výročí, takže jsme rádi, že jsme vyhráli a získali tři body," uvedl Ďurica.

Zvedající se Dukla navázala na minulou výhru v Karviné a v pěti kolech pod Skuhravým získala 10 bodů. "Jsem přesvědčený, že dneska je to zcela zasloužené vítězství, protože jsme celé utkání byli lepším týmem, my jsme tvořili hru a s tímhle průběhem zápasu jsme počítali," prohlásil Skuhravý. "Pro nás obrovská motivace dneska byla, že můžeme po dlouhé době vystoupit z toho 16. místa a myslím, že to může být silný moment v celé sezoně. Ale zdaleka není vyhráno," přidal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud