21. října 2018 • 17:46

Mönchengladbach porazil Mohuč a je druhý, Hoffmann dal hattrick

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hertha Berlín remizovala v 8. kole německé fotbalové ligy na svém hřišti s Freiburgem 1:1. Poprvé od května se v nominaci Herthy objevil Vladimír Darida, do hry ale nezasáhl. O začátek ročníku český reprezentační záložník přišel kvůli problémům s kolenem. Mönchengladbach si doma i díky hattricku Jonase Hoffmanna jasně poradil s Mohučí 4:0 a je druhý.


Celek z hlavního města poslal do vedení v 8. minutě umístěnou střelou k tyči Duda. Slovenský záložník vstřelil šestou ligovou branku v sezoně. I přes řadu dalších šancí domácího týmu se podařilo Freiburgu v 36. minutě vyrovnat, tečovanou ránou z dálky se prosadil Koch.

Dvě minuty před koncem řádné hrací doby nařídil sudí po souboji ve vápně mezi střídajícím Dárdaiem a Guldem pokutový kop pro Herthu. Po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí záznamu ale penaltu odvolal. Hertha tak poprvé v nové sezoně ztratila doma body.

Hoffman se poprvé trefil v 21. minutě po přihrávce Thorgana Hazarda a stejná spolupráce zafungovala i krátce po změně stran. Belgický záložník si vedle dvou asistencí připsal i gól z 58. minuty a poprvé v kariéře se v zápase bundesligy podílel na třech brankách svého týmu.

V 63. minutě završil Hoffmann první bundesligový hattrick, když po chybě obrany hostů obešel brankáře Müllera a upravil na konečných 4:0. Borussia vyhrála i čtvrté domácí ligové utkání v sezoně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud