21. října 2018 • 18:43

Zlín přibrzdil Olomouc, porazil Hanáky jednoznačně 4:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína porazili ve 12. kole hokejové extraligy Olomouc 4:0. Berani potřetí za sebou neztratili před svými diváky ani bod, Hanáci naopak poprvé ztratili po třech předchozích vystoupeních bez zakolísání. Dva góly dal útočník Pavel Sedláček, gólman Jakub Sedláček vychytal díky 37 úspěšným zákrokům svou první nulu sezony.


"Byli jsme na soupeře dobře připraveni a šlo to poznat. Samozřejmě si nuly velmi cením, každý brankář to má tak, že na ní už ke konci myslí. Olomouc ale do posledních vteřin kousala, museli jsme hrát naplno," neskrýval své nadšení gólman Jakub Sedláček.

"Nehodnotí se to lehce, 0:4... Nedali jsme žádný gól, takže jsme nemohli pomýšlet na body. Rozhodla první branka, my jsme na chvíli vypadli z tempa a byla tam. Těžko jsme se dostávali do šancí. A když už, tak jsme v nich neuspěli. Zlín dám dal lekci z produktivity," přiznal asistent olomouckého kouče Jan Tomajko.

Hanáci vstoupili do utkání o něco lépe, svou herní i střeleckou aktivitu ale v gól neproměnili. Zhruba po polovině první části se dostali ke slovu domácí a otevřeli skóre. Od mantinelu vypálil Lotyš Kulda, jehož pokus zapadl přesně nad rameno Konráda. Od té doby Berani svého soupeře přehrávali, Olomouc se však při šanci druhého zlínského útoku i při následném oslabení ubránila.

I na začátku druhé třetiny měli Berani navrch a po třech minutách skórovali podruhé. Freibergs zpoza brány poslal puk na Pavla Sedláčka, který pod rukou Konráda dostal puk do sítě. Kohouti nestíhali tempu Zlína, téměř jasný gól už slavil například Herman, jeho pokus ale olomoucký brankář vleže zastavil na brankové čáře.

Hanáci měli možnost vrátit se do hry při vyloučení Kubiše, souvislejší tlak si ale nevytvořili. A tak když ne Olomouc, využil přesilovku posléze Zlín. K dorážce Šlahařova pokusu se dostal bývalý hráč Olomouce Herman, který propasíroval kotouč mezi betony Konráda. Hostům se nedařilo, také další Kubišův trest před druhou sirénou zůstal nepotrestán.

Třetí třetina toho už moc nezměnila. Zlínští kontrolovali hru a Olomouc marně hledala recept, který by vedl k nějaké gólové situaci. Hanáci to sice tři minuty před koncem zkusili v šesti hráčích v poli, vítězství ale pečetil svou druhou brankou v utkání Pavel Sedláček.

Čtyřiadvacetiletý forvard je přitom zatím spíše svátečním střelcem. Jen během dneška dorovnal osobní maximum nastřílených branek v celé sezoně za předchozí extraligovou kariéru. "Doufám, že mi tam ještě nějaká branka padne a překonám to," usmíval se Pavel Sedláček.

"Olomouc ale nehrála špatně, bojovali, hráli dobře fyzicky, v soubojích nás předčili, ale my jsme to zvládli gólově lépe. Důležitý byl taky výkon Kuby Sedláčka, chytal famózně, zaslouženě má nulu, i za to předchozí zápasy. Máme osmnáct bodů, což je dobré," dodal Pavel Sedláček.

Zlín úspěšně navázal na páteční výhru nad Mladou Boleslaví (5:3) a doma uspěl potřetí za sebou doma. "Naprostá paráda. Teď nás jen může mrzet duel v Chomutově, kde jsme stříleli do tyček a napadaly nám tam smolné góly. Každopádně urvali jsme teď šest bodů a musíme být spokojení," prohlásil Jakub Sedláček.

"Jde vidět, že se ten tým zvedá. Ze začátku sezony bylo poznat, že přišli někteří noví hráči včetně mě. Každé mužstvo potřebuje nějaký čas, navíc máme docela mladý tým. Teď jsme zapnuli, nastartovalo nás utkání na Spartě a od té doby to šlape," pochvaloval si osmadvacetiletý brankář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud