21. října 2018 • 20:41

Mikuš si užil při návratu atmosféru, ale musel strávit prohru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový obránce Juraj Mikuš poprvé v dresu Komety Brno zavítal na led pražské Sparty, v jejímž dresu strávil uplynulé čtyři sezony. Užil si skvělou atmosféru duelu hraného před 15.471 diváky, ale přes vedení 2:0 musel strávit nakonec porážku 2:4.


Emoce při prvním souboji proti nedávným spoluhráčům devětadvacetiletý účastník tří mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu moc nepociťoval. "Před zápasem jsem nad tím trošku přemýšlel, ale jak jsem začal hrát, tak už to byl zápas jako každý jiný," řekl novinářům Mikuš.

Asistencí se podílel ve třetí minutě v přesilové hře na úvodní brance, kterou vstřelil v přesilové hře díky teči Bedřich Köhler. "První třetina nebyla z naší strany úplně ideální, ale shodou okolností jsme dali dva góly. Ve druhé třetině jsme trošku polevili a ve třetí jsme začali hrát to, co jsme chtěli a byl tam tlak. Škoda, že z těch dorážek nepadl nějaký kontaktní gól," hodnotil zápas.

V 15. minutě měl Mikuš ideální příležitost po návratu z trestné lavice zvýšit na 3:1, ale v úniku na brankáře Matěje Machovského nevyzrál. "Trvalo mi možná trošku déle si puk zpracovat, než bych potřeboval. Dal jsem to přesně tam, kam jsem chtěl. Tedy pod ruku, ale bohužel ho to škrtlo a puk vyletěl ven," popsal.

Druhá třetina se Kometě nepovedla a prohrála ji 0:3. "Chtěli jsme to moc přehrávat místo toho, abychom se tam víc tlačili a stříleli, jako jsme to dělali ve třetí třetině. Zápas nevyšel, ale je potřeba se poučit do dalšího a začít tak, jak jsme dneska skončili," věřil Mikuš, že Brňané po dvou zápasech bez bodu zaberou ve středu doma proti Zlínu.

Mikuš poděkoval fanouškům za skvělý zážitek v hale. "Atmosféra byla dobrá a děkujeme i našim fanouškům, že jich přijelo tolik. Jsou výborní, povzbuzují nás všude, kde hrajeme, a dneska téměř plná O2 arena, to je vždycky radost hrát," podotkl.

Podle něj Sparta změnila pod německým koučem Uwem Kruppem styl hry oproti tomu, co hráli Pražané ještě za jeho působení. "Hrají takový modernější hokej nahoru dolů. Neroztahují to tolik do stran. Hrají účelně a jednoduše a myslím, že na to mají i typy hráčů. A zatím podle toho, jaké mají výsledky, tak se jim to daří," dodal Mikuš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud