21. října 2018 • 21:39

Plavecké žně v Brně: sedm českých rekordů, 10 limitů a famózní Hosszúová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na víkendové Velké ceně Brna v krátkém bazénu padlo sedm českých rekordů. Na kraulařských tratích dnes znovu zářila Anika Apostalonová, která po sobotním maximu na padesátce zaplavala rekord i na dvojnásobné trati. Stovku zvládla za 52,64 sekundy, čímž o více než sekundu překonala téměř patnáct let staré maximum Jany Myškové. Nejhodnotnější mužský výkon předvedl Jan Micka, který vylepšil vlastní rekord na 1500 metrů volný způsob. Počet Čechů na MS se po závodě v Brně, který byl poslední možností splnit limity, rozšířil na deset.



Micka, který už měl start na šampionátu v Číně zajištěný díky výkonům na ME v Glasgow, si časem 14:34,65 posunul osobní rekord na 1500 metrů o půl sekundy. "Jsem rád za ten čas, protože jsem to překonal po třech letech. Popravdě jsem moc nevěřil, že bych to mohl posunout tady na Velké ceně Brna. Jsem zvědavý, jak se mi bude dařit v další části sezony," uvedl na svazovém facebooku.

Dobrou formu prokázal i na čtyřstovce, kde mu národní maximum uteklo o dvě setiny. Čas 3:41,69 znamenal alespoň rekord brněnského mítinku. Hned dvěma rekordními časy se na 200 metrů prsa blýskl Filip Chrápavý, ale ani výkon 2:07,25 mu ke splnění limitu nestačil.

K sobotní limitářce Kristýně Horské, která se kvalifikovala na polohové dvoustovce, přibyla Tereza Horáková, jež dnes zaplavala limit na 400 metrů polohově. Vedle nich, Apostalonové a Micky do Asie pojedou Simona Kubová (za svobodna Baumrtová), Barbory Závadová a Seemanová, Petra Chocová, Lucie Svěcená a Tomáš Franta.

Hvězda Velké ceny Brna Katinka Hosszúová z Maďarska vyhrála třináct individuálních disciplín ze šestnácti startů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud