22. října 2018 • 07:31

Šampioni z Golden State poprvé padli. Trápí se Houston i Oklahoma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State poprvé v nové sezoně NBA našli přemožitele. Obhájce titulu nezvládl v Denveru koncovku a prohrál 98:100. Selhali i další favorité. Nejlepší tým základní části minulého ročníku Houston ztratil už druhý ze tří zápasů, když podlehl 112:115 v hale Los Angeles Clippers. A Oklahoma ještě nevyhrála, tentokrát už s uzdravenou hvězdou Russellem Westbrookem nestačila na Sacramento (120:131).



Tým Golden State dobře začal, ale postupně měl navrch Denver a do poslední části šel s náskokem 10 bodů. Warriors dotahovali a minutu a půl před koncem srovnali na 97:97. Od té doby však přidali už jen bod za trestný hod, druhý Draymond Green neproměnil a odmítl tak devět vteřin před koncem vyrovnání. Denver už se ubránil a připsal si třetí výhru.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 30 body Stephen Curry, který proměnil šest ze 16 trojkových pokusů. Za vítěze zaznamenal 28 bodů Gary Harris. Nikola Jokič přidal 23 bodů.

Houston nastoupil bez hvězdného rozehrávače Chrise Paula, který byl suspendován na dva zápasy za nedělní potyčku s Rajonem Rondem v duelu s LA Lakers. Rondo dostal trest na tři zápasy a jeho spoluhráč Brandon Ingram, který vše vyprovokoval, na čtyři zápasy.

Bez Paula se Houstonu nedařilo a většinu zápasu s LA Clippers prohrával. V koncovce se sice za stavu 106:115 pokusil o zázrak, když James Harden nejprve snížil, poté proměnil trojku s faulem, ale vyrovnávající střelu s klaksonem už neproměnil. Duel tak zakončil na 31 bodech a 14 asistencích. Clippers těžili z aktivnější lavičky, nejlepším jejich střelcem byl s 23 body Tobias Harris.

Oklahoma se dál trápí a v neděli umožnila slavit první výhru Sacramentu, které vedlo neustále od začátku druhé čtvrtiny. Domácím nepomohlo ani to, že se na palubovku po zranění vrátil Westbrook, který opět útočil na triple double za 32 bodů, 12 doskoků a osm asistencí. Paul George přidal 29 bodů, ale v obraně se Thunders trápili.

Sacramento střílelo s velmi dobrou úspěšností 55 procent a sedm hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů. Nejvíce Iman Schumpert 26, což je jeho maximum od ledna 2014.

Cleveland potvrzuje, že se mu nepovedlo zacelit díru po odchodu největší hvězdy soutěže LeBrona Jamese a prohrál i třetí zápas sezony. A to 111:133 s Atlantou, která předchozí dvě utkání jasně prohrála. Tentokrát v jejím dresu zářil nováček Trae Young, který se blýskl 35 body a 11 asistencemi.

NBA:

Cleveland - Atlanta 111:133, Denver - Golden State 100:98, LA Clippers - Houston 115:112, Oklahoma City - Sacramento 120:131.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud