22. října 2018 • 19:41

Brankář Vaněček byl zvolen nejlepším hráčem týdne v AHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový brankář Vítek Vaněček z Hershey byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v nižší zámořské soutěži AHL. Dvaadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu během něj za farmu Washingtonu odchytal tři utkání s průměrem 1,62 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 94,9 procenta a udržel první čisté konto v sezoně.


Všechny tři duely sehráli Bears venku a Vaněček pomohl k zisku pěti bodů. Ve středu přispěl k vítězství 3:2 na ledě celku Wilkes-Barre/Scranton 40 úspěšnými zákroky, což bylo nejvíce v jeho dosavadní kariéře v AHL. V pátek nezabránil 29 zásahy prohře v Charlotte 3:4 po samostatných nájezdech a v sobotu v dalším duelu na ledě Charlotte pochytal všech 25 střel (2:0).

Vaněček celkem v této sezoně v AHL odchytal pět utkání s průměrem 2,37 gólu na utkání a úspěšností zákroků 91,7 procenta. Vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 18 let z roku 2014, jehož si Washington vybral v témže roce v druhém kole draftu na 39. místě, stále čeká na premiéru v NHL v dresu letošního vítěze Stanleyova poháru. Vaněček má posledním rokem platný tříletý nováčkovský kontrakt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud