22. října 2018 • 23:04

Arsenal zvítězil 3:1 nad Leicesterem a má sedmou výhru za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Arsenalu porazili v dohrávce 9. kola Premier League 3:1 Leicester a vyhráli sedmý ligový zápas za sebou. V sestavě londýnského celku chyběl brankář Petr Čech, jenž je mimo hru od konce září kvůli zranění stehenního svalu.


Arsenal v srpnu zahájil ligovou sezonu porážkami s favority Manchesterem City a Chelsea, ale od té doby neztratil ani bod. Drží se díky tomu mezi nejlepšími týmy soutěže - po dnešní výhře jsou "Kanonýři" čtvrtí se stejným bodovým ziskem jako třetí Chelsea a pátý Tottenham. V čele je s dvoubodovým náskokem duo Manchester City, Liverpool.

Na Emirates Stadium dnes inkasoval jako první Čechův konkurent Bernd Leno, jehož ve 31. minutě překonal lehkou tečí soupeřovy střely spoluhráč Héctor Bellerín. Španělský obránce napravil chybu ještě do poločasu, když přihrál Mesutu Özilovi na vyrovnávací gól. Třicetiletý záložník se díky 30. gólu za Arsenal stal nejlepším německým střelcem v historii Premier League.

Trenérovi Arsenalu Unaimu Emerymu vyšlo v druhém poločase střídání. V 61. minutě poslal na hřiště Pierrea-Emericka Aubameyanga a už o dvě minuty později gabonský útočník doklepl do odkryté branky další Bellerínovu přihrávku z křídla. Tři minuty nato stanovil opět Aubameyang konečné skóre po Özilově technickém přiťuknutí.

Arsenal společně s evropskými a domácími poháry vyhrál už desátý zápas za sebou, což se mu naposledy povedlo v roce 2007.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud