9. listopadu 2018 • 00:37

Nuly jsou zásluha kluků, jsou jak zeď, chválí obranu Slavie Kolář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoliv fotbalisté Slavie dali ve čtyřech zápasech Evropské ligy jen dva góly, mají na kontě sedm bodů. A to především zásluhou skvělé obrany, která inkasovala jediný gól. To se z 48 účastníků povedlo už jen Chelsea. Podle slávistického brankáře Ondřeje Koláře jsou jeho tři vychytané nuly zásluhou zejména pevné defenzivy, která dosud dovolila soupeřům jen tři střely mezi tyče.


"I když se nám obránci točí kvůli zraněním, tak všichni tu mají kvalitu. A to, že sbíráme nuly, je zásluha kluků. Brání opravdu skvěle. Doufám, že v tom budeme pokračovat," řekl novinářům Kolář.

Proti Kodani ve čtvrtek nemusel čelit jediné přímé střele na branku stejně jako před dvěma týdny v Dánsku. "Nula ale není nikdy jednoduchá. Je tam dost práce, i když na mě není žádná střela. Já si zvykl na to, že jsem tu hlavně od rozehrávky a že jsem vysoko za obranou, abych klukům pomohl při pasech za obranu. Ale že bych byl bez práce, to se říct nedá," prohlásil čtyřiadvacetiletý gólman.

"Kodaň takhle hrála i doma. Nakopávají míče, pak se o ně poperou a snaží se z toho něco vytvořit. Ale my máme vzadu takovou zeď, že jsme je do ničeho nepustili. Bylo to díky naší obraně, že nic neměli," dodal Kolář.

Slavia i s pouhými dvěma vstřelenými góly směřuje za postupem ze skupiny, neboť drží druhé místo v tabulce. "Postup máme blízko. Když Kodaň neudělá bod v Petrohradě a my uděláme alespoň bod v Bordeaux, máme postup. Ale já věřím, že v Bordeaux vyhrajeme a budeme slavit," doplnil Kolář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud