14. listopadu 2018 • 16:37

Běžec na lyžích Northug uvažuje o konci kariéry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na lyžích Petter Northug uvažuje o konci kariéry. Dvaatřicetiletý Nor má velké tréninkové manko a neví, kdy a zda vůbec se zapojí do sezony Světového poháru. Příští týdny označuje za "poslední naději".


"Když nebude tělo pozitivně reagovat, tak už do toho nebudu mít žádnou chuť. Bude to znamení, že už stačilo," řekl dnes Northug novinářům v Beitostölenu.

Světový pohár odstartuje 24. listopadu ve finské Ruce a Northug u toho stejně jako loni nebude. "Jsem v historicky nejhorší formě své kariéry," řekl Northug, jemuž kvůli různým zdravotním problémům chybí více než 200 odtrénovaných hodin. "Muselo by se stát něco mimořádného, abych naskočil do Světového poháru ještě před Vánoci," dodal slavný Nor.

Northug získal dvě zlata na olympijských hrách ve Vancouveru 2010, k tomu bral stříbro a bronz. Mezi lety 2007 a 2015 se stal třináctkrát mistrem světa, v letech 2010 a 2013 byl celkovým vítězem Světového poháru.

Potíže měl už v minulé sezoně, kdy mu také utekl start zimy a kvůli špatné formě se nedostal do norského týmu pro olympijské hry v Pchjongčchangu.

I proto je Northug s případným koncem kariéry smířený. "Takový je život. Někdy to prostě nejde tak, jak člověk chce. Ale zažil jsem spoustu skvělého, nemůžu si stěžovat. Bylo to jako sen," dodal vítěz 38 závodů Světového poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud