14. listopadu 2018 • 19:11

Devatenáctka začala kvalifikaci o EURO výhrou a vede skupinu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 19 let vstoupili do kvalifikace o mistrovství Evropy 2019 vítězně. Ve Zlíně udolali Lucembursko 2:1 brankami Ondřeje Pachlopníka a Davida Heidenreicha a vedou třetí skupinu, jejíž druhý zápas mezi Makedonií a Chorvatskem skončil remízou 1:1.



Svěřenci trenéra Jana Suchopárka vstoupili do zápasu rychlým gólem, z dorážky se prosadil Pachlopník. Soupeř ale odpověděl zásluhou hráče německého Leverkusenu Yannicka Schause.

Ve druhé půli zabránil další trefě brankář Matěj Kovář. Krátce poté Patrik Slaměna poslal centr z přímého kopu a kapitán Heidenreich zařídil vítězství.

"Výborně jsme začali, dali gól ze standardky, ale pak jsme se trochu lekli, zalezli a byli jsme potrestaní. Ve druhé půli se naše hra zlepšila a máme zaslouženou výhru," řekl Heidenreich.

Trenér Suchopárek byl spokojený jen se třemi body, hra ho zklamala. "Výkon nebyl úplně dobrý, nedokázali jsme rozhodnout dřív. Někteří hráči k tomu přistoupili tak, že se nemůže nic stát. Hodně jsme se nadřeli, abychom zápas rozhodli. Musíme se z toho poučit a do dalšího zápasu jít daleko lépe nastavení," řekl.

V sobotu od 17:00 čeká devatenáctku druhý duel, v Kroměříži se utká s Makedonií. "Matematika je jasná, pokud příští zápas vyhrajeme, tak postupujeme," dodal Suchopárek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud