14. listopadu 2018 • 20:36

Hokejisté Liberce po obratu ve třetí třetině porazili Zlín 5:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy Zlín 5:3 a bodovali doma poosmé za sebou. Bílí Tygři sice po druhé třetině prohrávali 1:3, ale po čtyřech gólech v závěrečném dějství vyhráli na vlastním ledě sedmý z posledních osmi duelů. Berani potřetí za sebou nebodovali.


"Vstoupili jsme do utkání dobře, ale druhá třetina byla z naší strany velmi špatná. Zase to ale vyvážila třetina třetí, kdy jsme se zmobilizovali a zápas dokázali otočit. Velmi mě mrzí fanoušci, kteří pískají, když se nedaří a nevěří, že tým dokáže zápas otočit. My jsme však i přes ten pískot utkání otočili a ukázali jsme, že nám výsledek ani liberecký fanoušek není lhostejný," řekl kouč Liberce Filip Pešán.

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po 61 sekundách šel do vedení. Lenc krásně našel z druhé vlny najíždějícího Hudáčka a ten precizním bekhendovým blafákem otevřel skóre. Na druhé straně zahrozil Václavek, Will si ale připsal první ostrý zákrok.

První výhodu přesilovky měl Zlín, nesehrál ji ale vůbec dobře. V početní převaze si následně zahráli také Bílí Tygři a Valský ani nadvakrát nenašel mezírku mezi betony Jakuba Sedláčka. V samém závěru první třetiny pak ještě zlínského brankáře po Lencově střele zachránila branková konstrukce.

Vedení mohli Severočeši navýšit v přesilové hře v úvodu druhé části. Do protiútoku se ale dostali Berani a po Okálově přihrávce vyrovnal střelou nad Willovo rameno Kubiš. Zlínské hráče vyrovnávací branka nabudila a najednou jich byl plný led.

V polovině utkání pak šli hosté zaslouženě do vedení po přesné trefě Řezníčka. A to stále nebylo ze strany Zlína vše. Za další tři minuty se střelou bez přípravy prosadil Popelka a hosté rázem vedli o dvě branky. Liberecký kouč Pešán si vzal oddechový čas a místo Willa poslal do branky Schwarze. Berani však i nadále diktovali tempo a čtvrtou branku hostů mohl přidat Nosek. Schwarzovi pomohla pravá tyč.

"Nebylo to úplně snadné jít do zápasu v takové situaci, ale snažil jsem se nad tím moc nepřemýšlet. Kluci mi pak ve zbytku zápasu dost pomohli. Je to velmi cenné vítězství, byla to zásluha celého týmu," řekl gólman Marek Schwarz.

Do závěrečného dějství ale Bílí Tygři vlétli. Ve 42. minutě vybídl Kvapil Hudáčka a ten druhým gólem v utkání dostal domácí na dostřel. V aréně ještě neutichla radost z kontaktní branky a Liberečtí se během minuty radovali znovu. Odražený kotouč napálil přesně pod horní tyč Sedláčkovy branky Ševc.

A pro Berany bylo ještě hůř. Snovou pětiminutovku domácích zakončil po Ordošově přihrávce z ideální pozice zakončující Jelínek. Domácí mohli přidat další branku, Lence ale vychytal Jakub Sedláček. Hosté mohli odpovědět v přesilovce, rovněž Schwarz ale svůj tým podržel. Dvě minuty před koncem třetí třetiny to hosté zkusili se šesti hráči v poli. Střelou do opuštěné branky ale upravil na konečných 5:3 Redenbach.

"Odehráli jsme tři úplně rozdílné třetiny. První třetina byla taková nijaká. Druhá nám vyšla na výbornou, bohužel třetí třetina byla z naší strany úplně hrůzostrašná. Je to škoda. Liberec má velmi kvalitní mužstvo a potrestal všechny naše chyby," uvedl zlínský útočník Michal Popelka.

ben jip gi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud