15. listopadu 2018 • 23:07

Chorvaté v Lize národů poprvé vyhráli a udrželi šanci na play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbaloví vicemistři světa Chorvaté v nejvyšší skupině Ligy národů na třetí pokus vyhráli a po vítězství 3:2 nad Španělskem udrželi šanci na místo v play off. Ve druhé divizi si pak Bosna a Hercegovina díky bezbrankové remíze v Rakousku zajistila postup do elitní ligy.


Na vítězství Chorvatů se dvěma góly podílel Jedvaj, který nejprve v 69. minutě poslal domácí do vedení a poté ve třetí minutě nastavení rozhodl o jejich prvním vítězství od letního šampionátu v Rusku. Skóre otevřel Kramarič, za hosty vyrovnal nejprve Ceballos a po něm z penalty Ramos.

Španělsko vede tabulku se šesti body, ale má už odehrané všechny zápasy. Chorvaty čeká ještě souboj s Anglií, která má stejně jako vicemistři světa čtyři body. Vítěz zápasu si zajistí místo ve vyřazovací části nové soutěže.

Na účast v Lize A se po dnešku můžou chystat fotbalisté Bosny a Hercegoviny. Postup jim zajistila dnešní bezbranková remíza v Rakousku, po které mají v tabulce deset bodů, a i když jejich dnešní soupeř má zápas k dobru, nemůže už šestibodovou ztrátu smazat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud